„Eu am spus, de când a refuzat dl președinte să numească interimarii, că trebuia să-i numească, bănuiam că aceasta va fi soluția CCR, pentru că era vorba de interimari, chiar dacă s-a schimbat structura politică a Guvernului.  Nu scrie nicăieri că trebuie să meargă imediat în Parlament să ceară aprobare și pentru interimari nu trebuie s-o ceară. Decizia este corectă, președintele va trebui să țină seama de ea.” a spus Augustin Zegrean, la Antena 3.

Cu privire la miniștrii plini, despre momentul în care premierul va merge cu propunerile în Parlament, fostul președinte al CCR a declarat că „În situația de acum, când se schimbă structura politică a Guvernului, Parlamentul trebuie să dea aprobarea. Nu suntem în prezența unui vot pe care, dacă nu-l obține, Guvernul pleacă, nu. Singura situație – în afară de cea a demisiei – în care Guvernul pleacă e moțiunea de cenzură, pe care nu știu de ce nu o mai depun, pentru că ne amenință cu ea de-o vară întreagă. Ar trebui 116 semnături, nu știu de ce strâng atât de multe”, a afirmat Zegrean.

Klaus Iohannis e obligat, conform deciziei CCR, să revoce miniștrii demiși și să numească interimarii. Președintele României trebuie să motiveze de îndată refuzurile remanierii.

Pe 26 august 2019, premierul Viorica Dăncilă a transmis preşedintelui propunerile de noi miniştri la Educaţie (Şerban Valeca), Justiţie (Dana Gîrbovan) şi Interne (Mihai Fifor), precum şi propunerile de vicepremier la parteneriate strategice (Ana Birchall) şi pe probleme economice (Iulian Iancu). Mihai Fifor ocupă funcţia de ministru interimar de Interne, din 30 iulie 2019, după ce Nicolae Moga şi-a înaintat demisia.
Propunerea pentru portofoliul Educaţiei a intervenit în condiţiile în care Daniel Breaz a asigurat interimatul, începând cu 5 august 2019, în locul Ecaterinei Andronescu, care a fost demisă. Cu privire la justiţie, Dana Gîrbovan a fost propusă să ocupe acest portofoliu în locul Anei Birchall, care a fost propusă, la rândul ei, să revină la la implementarea parteneriatelor strategice.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis preşedintelui Klaus Iohannis, la 27 august 2019, propunerile de miniştri interimari la Energie – ministrul Economiei, Niculae Bădălău, la Mediu – ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, şi la Relaţia cu Parlamentul – ministrul pentru Mediul de afaceri, antreprenoriat şi comerţ, Radu Oprea. Miniştrii ALDE Graţiela Gavrilescu – Mediu, Viorel Ilie – Relaţia cu Parlamentul şi Anton Anton – Energie şi-au depus demisia la Secretariatul General al Guvernului, la 27 august 2019, după ce ALDE a anunţat părăsirea coaliţiei de guvernare, potrivit dcnews.ro