Evenimentul Zilei > Actualitate > Decanul Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti şi-a dat DEMISIA! Flavius Baias verifica TEZA DE DOCTORAT a lui Ponta!
Decanul Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti şi-a dat DEMISIA! Flavius Baias verifica TEZA DE DOCTORAT a lui Ponta!

Decanul Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti şi-a dat DEMISIA! Flavius Baias verifica TEZA DE DOCTORAT a lui Ponta!

Flavius Baias, decanul Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti făcea parte din comisia care ar fi trebuit să analizeze dacă teza de doctorat a premierului Victor Ponta este sau nu plagiat. Demisia a fost anunţată după ce Facultatea de Drept a decis să nu se ocupe de acest caz.

UPDATE 19:00: Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS), prof. Tudor Prisecaru, a declarat că prim-ministrul Ponta urmează să fie audiat de membrii Comisiei Naţionale de Etică şi că, în mod normal, evaluarea lucrării sale de doctorat n-ar trebui să dureze mai mult de 30-40 de zile. "Dacă se depăşeşte termenul legal, atunci este o situaţie destul de gravă pentru că se poate acţiona în justiţie", a precizat prof. Tudor Prisecaru.
UPDATE 14:07: Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop a declarat pentru EVZ că nu ştia nimic despre demisia decanului Facultăţii de Drept a UB şi că a evitat să se implice încă de la începutul scandalului în chestiunea acuzaţiilor de plagiat la adresa lui Victor Ponta.
"Din momentul în care s-a făcut acea comisie nu am avut nicio intenţie de a discuta cu cineva din acea comisie. Eu cunosc o singură persoană de acolo, cu care m-am întâlnit în alt context, în rest nu ştiu pe nimeni acolo, şi nici nu vreau. Nici măcar nu vreau să îl sun pe preşedintele ANCS, pentru că, ştiţi cum sunt telefoanele şi oamenii, răi, şi nu vreau să intru în acest lucru. Cât o să fiu ministru, nu voi discuta cu niciun membru din Consiliul Naţional de Etică", a fost reacţia ministrului Liviu Pop.
UPDATE 13:55: Ştefan Vlaston, expert în educaţie, e de părere că decanul Baias a renunţat la funcţie de frica consecinţelor ulterioare verdictului dat de instituţia pe care o conduce."E o prostie să spună că Facultatea de Drept n-are expertiza necesară pentru a analiza plagiatul premierului. Au obligaţia să verifice orice fel de nereguli legate de doctoratele emise de ei, chiar dacă Ponta şi-a dat teza în 2003. E foarte posibil ca decanului să-i fi fost frică de presiunile ulterioare din partea noului executiv şi de aceea a refuzat să constituie o comisie de analiză", a comentat Ştefan Vlaston.
Sarcina de a duce la bun sfârşit analiza tezei de doctorat a premierului, crede Vlaston, va cădea de-acum înainte pe umerii rectorului Universităţii Bucureşti, Mircea Dumitru. "El i-a convocat deja pe membrii Comisiei de Etică la o a doua întâlnire, programată pentru săptămâna viitoare. Au toate documentele, mai rămâne doar să le interpreteze şi experţiii de talie internaţională pe care i-au contactat", a mai declarat profesorul Vlaston.
UPDATE 12:43: Rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru s-a arătat suprins de gestul colegului său.
„Regret că s-a întâmplat acest lucru, am avut o colaborare excelentă cu domnul decan Baias. Este o decizie personală pe care o respect. Şi urmează ca Universitatea din Bucureşti să organizeze un nou tur de alegeri", a anunţat rectorul Mircea Dumitru.
"Mi-am prezentat demisia. Nu vreau să comentez motivele", a declarat, decanul Baias pentru Agerpres. 
În cursul zilei de ieri, decanul Facultăţii de Drept anunţa că responsabilitatea în cazul acuzaţiilor de plagiat aduse premierului Victor Ponta revine Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare.
Universitatea Bucureşti anunţa, acum câteva zile, că acuzaţia de plagiat adusă lui Ponta va fi analizată de Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti şi de Facultatea de Drept, care va constitui o comisie formată din experţi internaţionali. 
CITIŢI ŞI:

  • SCANDALUL PLAGIATULUI. Victor Ponta, acuzat de plagiat. Premierul invocă un război politic
  • SCANDALUL PLAGIATULUI. Doctoratul lui Victor Ponta va fi verificat de experţi internaţionali
  • Faza a II-a, s-au sesizat universitarii: PLAGIATUL lui Ponta va fi ANCHETAT de o comisie internaţională

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: