Decăderea totală a naţionalei: rudimentarul Gabi Mureşan este egalul marelui Dobrin!

Decăderea totală a naţionalei: rudimentarul Gabi Mureşan este egalul marelui Dobrin!

Cu o echipă părăsită de "vedete" şi cu interimarul Ştefan Iovan pe banca tehnică, România n-a avut nicio şansă cu Paraguay. Mijlocaşul de la CFR Cluj, un personaj mediocru și pe teren, dar și în afara lui, a ajuns nesperat liderul grupului. Asta arată cât de mult ne-am prăbușit și cât de greu ne va fi să ne ridicăm.

După 0-1 cu Brazilia, echipa naţională de fotbal a României a pierdut şi cel de-al doilea joc amical susţinut în cadrul turneului sud-american.

Cu o echipă alcătuită exclusiv cu jucători din Liga I şi cu interimarul Ştefan Iovan pe banca tehnică, tricolorii au cedat, scor 0-2, partida de la Asuncion, cu Paraguay, disputată la prima oră a zilei de ieri.

În prima repriză a jocului, reprezentativa ţării noastre n-a contat deloc, scorul final stabilindu- se încă din prima jumătate de oră, când au punctat Valdez (2) şi Santa Cruz (29). În partea a doua, românii au mai reuşit să echilibreze disputa, dar fără efect pe tabela de marcaj.

Ne puteți urmări și pe Google News

Atmosfera a fost una de vacanţă, iar indicaţiile pe care Fane Iovan le dădea elevilor săi ("coboară", "ţine de minge", "strânge", "fără fault" etc) au putut fi auzite de toată lumea.

Cu Paraguay, naţionala României a fost văduvită şi de singura vedetă care a "binevoit" să vină cu echipa în turneul sud-american: Ciprian Marica. Atacantul a acuzat o accidentare.

În acest meci, tricolorii au avut încă un căpitan nou. Banderola purtată în trecut de fotbalişti mari ca Dinu şi Hagi a ajuns acum pe braţul rudimentarului Gabriel Mureşan, de la CFR Cluj, care nu este nici pe departe un lider înnăscut. Episodul reflectă fidel starea critică a naţionalei, a cărei prăbușire nu se mai oprește. După ce Mureşan a ieşit de pe teren, banderola a ajuns pe braţul unui alt Rupe-Picioare, Dan Alexa, poreclit și „Chirurgul”.

Mai jos, EVZ prezintă căpitanii pe care naţionala i-a avut din 1970 încoace (nu au fost luați în calcul jucătorii care au primit banderola de la căpitanii înlocuiți, așa cum a fost cazul acum cu Dan Alexa). Printre nume „grele” s-au amestecat și „intruși”. Se poate vedea cum jucători ca Dan Petrescu, Bogdan Stelea, Dorinel Munteanu sau Adi Ilie n-au avut privilegiul de a purta de prea multe ori banderola sfântă a naţionalei. În schimb, de-a lungul timpului, bucata de pânză, care reprezintă de fapt spiritul echipei, iar liderul grupului este cel care trebuie să dea semnalul de luptă, a fost purtată și de indivizi cu valoare îndoielnică, personaje care au păcălit fotbalul și, implicit, naționala. Unul astfel de element a fost Marin Dragnea, care a avut și el banderola o dată pe braț, dar lista oferă și alte surprize. Un alt nume va rămâne peste ani este Gabi Mureșan, fotbalistul de duzină al CFR-ului.

Situaţia este incredibilă: Gabi Mureşan a ajuns, la acest capitol, egalul marelui Nicolae Dobrin! Halal naţională!

ULTMII 41 DE ANI

Căpitanii României

1. Gică Hagi (65 de meciuri); 2. Cristi Chivu (50); 3. Costică Ştefănescu (43); 4. Cornel Dinu (38); 5. Gică Popescu (33); 6. Laszlo Bölöni (23); 7. Silviu Lung (21); 8. Mircea Lucescu (20); 9. Adi Mutu (15); 10-11. Ion Dumitru, Anghel Iordănescu (ambii cu 9); 12. Ilie Balaci (8), 13-14. Marius Lăcătuş , Cosmin Contra (ambii cu 7); 15. Emil Săndoi (6), 16-17. Ştefan Sameş, Dorinel Munteanu (ambii cu 5); 18-19. Ionuţ Lupescu, Mirel Rădoi (ambii cu 4); 20-25. Dan Petrescu, Daniel Prodan, Florin Cheran, Gabi Tamaş, Michael Klein, Gino Iorgulescu (toţi cu 3); 26-31. Costel Gâlcă, Marin Dragnea, Iosif Vigu, Mircea Rednic, Bogdan Lobonţ, Răzvan Raţ (toţi cu 2); 32-42. Nicolae Dobrin, Culae Lupescu, Gigi Mulţescu, Ştefan Iovan, Laurenţiu Roşu, Adi Ilie , Ionel Ganea, Bogdan Stelea, Daniel Pancu, Adrian Iencsi şi Gabi Mureşan (toţi cu 1).

RECORDMEN. Gică Hagi a purtat de cele mai multe ori pe braţ banderola de căpitan al echipei naţionale

Tricolorii au căzut în urna a patra valorică

Dincolo de orgolii, amicalul cu Paraguay a avut pentru naţionala României o miză importantă. Dacă ar fi câştigat partida de la Asuncion, tricolorii ar fi făcut parte din urna a treia valorică la tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru Cupa Mondială din Brazilia (2014).

Rezultatul final al confruntării cu Paraguay a trimis reprezentativa ţării noastre în urna a patra valorică. Iar asta înseamnă că, în calificările pentru Mondialul sud-amercain, echipa României va avea de înfruntat în grupa din care va face parte trei echipe teoretic mai valoroase.

Totuşi, situaţia nu este atât de "neagră" cum ar părea la prima vedere. De exemplu, o grupă în care tricolorii să aibe ca adversare Grecia, Muntenegru, Belarus, Insulele Feroe şi San Marino nu ar fi deloc una imposibilă. La fel de adevărat este însă că echipa României ar putea fi aruncată într-o grupă care să-i ofere şanse mici de calificare la turneul final din Brazilia. O astfel de serie ar putea arăta în felul următor: Spania, Franţa, Elveţia, Finlanda şi Ţara Galilor. O grupă cu un grad de dificultate mediu ar fi: Croaţia, Slovenia, Bosnia, Estonia şi Kazahstan.

ADVERSARI

Urnele valorice pentru preliminariile CM 2014

Urna 1: Spania, Olanda, Germania, Anglia, Portugalia, Italia, Croaţia, Norvegia, Grecia Urna 2: Franţa, Muntenegru, Rusia, Suedia, Danemarca, Slovenia, Turcia, Serbia, Slovacia Urna 3: Elveţia, Israel, Irlanda, Belgia, Cehia, Bosnia, Belarus, Ucraina, Ungaria Urna 4: Bulgaria, ROMÂNIA, Albania, Georgia, Lituania, Scoţia, Irlanda de Nord, Austria, Polonia Urna 5: Armenia, Estonia, Finlanda, Cipru, Letonia, Moldova, Macedonia, Azerbaidjan, Insulele Feroe Urna 6: Ţara Galilor, Liechtenstein, Islanda, Kazahstan, Luxemburg, Malta, Andorra, San Marino PARAGUAY - ROMÂNIA 2-0 Marcatori: Valdez (2), Santa Cruz (29) PARAGUAY: Villar, Cardozo, Da Silva, Banegas, Samudio, E. Barreto (76, Marecos), Riveros, Acuna (9, Mollinas), Martinez, Santa Cruz (62, Zeballos), Valdez (46, H. Perez). Antrenor: Gerardo Martino

ROMÂNIA: Pantilimon, Râpă, Papp (46, Oros), Gardoş, Latovlevici, Torje (83, Antal), G. Mureşan (60, Alexa), Giurgiu (46, Sânmărtean), Cr. Tănase (74 Surdu), Zicu (46, Bourceanu), Alexe. Antrenor: Ştefan Iovan

Arbitri: R. Evandro (Brazilia) – N. Yegros, R. Aquino (ambii din Paraguay). Stadion: "Defensores del Chaco" – Asuncion; Spectatori: 1.800 Citiţi şi:

  • Iovan: „Am fost net inferiori!”
  • Dinamovistul Gabriel Torje, "eroul" României cu Paraguay, a mai scos o "perlă"