Evenimentul Zilei > International > De frica Rusiei, soldații belgieni nu vor mai avea voie cu telefoane inteligente
De frica Rusiei, soldații belgieni nu vor mai avea voie cu telefoane inteligente

De frica Rusiei, soldații belgieni nu vor mai avea voie cu telefoane inteligente

Armata belgiană a anunțat că soldații nu vor mai avea voie să poarte asupra lor smartphone-uri, în perioada în care vor ieși din cazărmi și vor participa la diferite operațiuni militare.

Un inalt oficial militar belgian, în persoana ministrului Apărării, a anunțat că regulile de utilizare a telefoanelor inteligente, de către militarii belgieni, vor fi revizuite. Astfel, în statele baltice, aflate în apropierea Rusiei, "în anumite regiuni și circumstanțe", militari belgieni ar urma să nu își mai poată folosi smartphone-ul personal atunci când ies din bază, scrie Agerpres.

Mai multe aplicații pentru smartphone s-au dovedit a fi programe speciale care monitorizează militarii și angajații serviciilor secrete, în spatele acestora fiind bănuite că se ascund serviciile secrete din Rusia. Una dintre aceste aplicații se numește Polar și s-a dovedit că poate permite colectarea de date despre localizarea militarilor sau a celor din serviciile secrete.

Potrivit Agerpres, chiar și armata SUA a revizuit modul de utilizare a alte aplicații, Strava, deoarece ar permite localizarea soldaților și a bazelor militare.