DEZVĂLUIRE: De ce nu-l vrea Mircea Sandu pe Gică Hagi la naţională

DEZVĂLUIRE: De ce nu-l vrea Mircea Sandu pe Gică Hagi la naţională

"Naşul" evită să-i propună "Regelui" postul de selecţioner temându-se că fostul mare fotbalist l-ar aduce după el la "Casa Fotbalului" pe Ioan Becali.

Mircea Sandu, preşedintele FRF, s-a enervat ieri când a fost întrebat ce selecţioner va avea România la meciurile amicale cu Brazilia şi cu Paraguay. "Naşul" a insistat că nu vorbeşte despre alt tehnician înaintea meciului decisiv de astăseară, cu Bosnia, şi a completat, cu jumătate de gură, că Răzvan Lucescu va merge în turneul din America de Sud.

Lucescu junior are şansa să-şi treacă în palmares o partidă istorică împotriva Braziliei doar pentru că Mircea Sandu nu mai are timp să numească pe altcineva, plecarea spre America de Sud urmând a avea loc la nici 24 de ore după jocul cu Bosnia. Asta nu înseamnă că zilele sale la cârma naţionalei nu sunt numărate, ci doar că a primit un "bonus" neaşteptat de încă două partide.

"A vorbit doar cu Oli"

Ne puteți urmări și pe Google News

Mircea Sandu a dezvăluit ieri, în şedinţa Comitetului Executiv, că a luat în calcul doar unul dintre numele vehiculate în ultima perioadă pentru a-l înlocui pe Răzvan Lucescu şi a recunoscut, indirect, că Ionuţ Lupescu, directorul general de la "Casa Fotbalului", este pe cracă.

"Ne-a spus clar că a vorbit doar cu Oli şi că ăsta, dacă n-ar fi plecat la arabi, ar fi venit doar cu Gino Iorgulescu ca director general. Pe Hagi nu l-a contactat şi nici n-are de gând s-o facă fiindcă «Regele» îl trage inevitabil după el pe «şacalul» de Giovani Becali. De Hagi îi e frică şi dacă vine cu Gică Popescu, pentru că tot Giovani e în spate. Ne-a zis că nu e nimic nici cu Piţurcă, nici cu Bölöni, nici cu Dorinel Munteanu", ne-a declarat un membru al Comitetului Executiv.

Sandu a mai avut ieri un şoc. "Ne-a zis că mai este un loc liber în avionul de Brazilia, fiindcă Mitică Dragomir nu merge, şi nici Lupescu! Dar nu s-a băgat nimeni", susţine oficialul forului amintit.

"Becali se vrea la federaţie"

"Naşul" îl evită pe Hagi fiindcă ştie ambiţia lui Giovani de a dirija, oficial sau nu, treburile la "Casa Fotbalului". Sandu şi fostul bişniţar n-au avut niciodată o relaţie apropiată, iar prăpastia s-a adâncit în perioada în care Mutu a fost trecut pe linie moartă la naţională. Ioan Becali şi-a exprimat clar dorinţa de a ajunge într-o funcţie la FRF chiar într-o discuţie televizată avută cu preşedintele FRF.

"Mircea, ştii ce aş vrea eu? Să se organizeze alegeri şi pentru postul de director general. Eu vreau să candidez. Am fost impresar, manager, preşedinte de club. Vreau acum să fiu şi în conducerea FRF. Aş avea ca obiectiv calificarea la fiecare doi ani la turneele finale. Eu nu am nicio problemă dacă voi lucra cu tine, dar tu nu o să mă numeşti niciodată. Am şanse doar dacă sunt ales", i-a transmis atunci Giovani.

Când al doilea mandat de antrenor al lui Hagi la Galatasaray era pe sfârşite, fostul agent a sărit şi l-a propus pe "Rege" preşedinte la FRF.

Mircea Sandu n-a "gustat" varianta şi a spus răspicat, în EVZ: "Mai degrabă Becali se vrea pe el la federaţie decât îl vrea pe Hagi! Crede că dacă ar veni Hagi sau Popescu la FRF, i s-ar da şi lui un post în conducere!".

"Regele" a spus că îşi doreşte să activeze doar în antrenorat, dar la naţională este blocat din pricina lui Ioan Becali. "Ne-a spus clar că a vorbit doar cu Oli şi că ăsta, dacă n-ar fi plecat la arabi, ar fi venit doar cu Gino Iorgulescu. Pe Hagi nu l-a contactat pentru că îl trage inevitabil după el pe «şacalul» de Giovani Becali!“ MEMBRU AL C. EX. AL FRF, după şedinţa de ieri de la "Casa Fotbalului"