De ce nu a funcţionat site-ul ANAF. VEZI explicaţia Ministerului de Finanţe

De ce nu a funcţionat site-ul ANAF. VEZI explicaţia Ministerului de Finanţe

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) s-a confruntat în cursul zilei de luni, 25 iunie, şi marţi, 26 iunie, cu o defecţiune tehnică provocată de parametrii energiei electrice cu care sunt alimentate sistemele, printre care şi site-ul www.anaf.ro, spun reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

Potrivit acestora, în această situaţie, operaţiunile de depunere a declaraţiilor fiscale de către contribuabili, în regim on-line, au fost transferate către centrul de back-up. Interfaţa cu contribuabilii a fost realizata în continuare prin portalul www.e-guvernare.ro.

MFP afirmă că defecţiunea nu a afectat depunerea electronică, iar contribuabilii care au depus declaraţiile în termenul legal (25 iunie, orele 24.00) şi care nu au avut acces la descărcarea recipisei electronice din motivele prezentate mai sus, au acces în acest moment.

"Operaţiunile de corectare a eventualelor erori din declaraţiile depuse în 25 iunie şi efectuate în cursul zilei de 26 iunie sunt considerate a fi realizate în termen", precizează instituţia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acum, site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală funcţioneaza la standarde normale, serviciile informatice sunt disponibile în totalitate. "În intervalul 26 iunie, orele 19.00 - 27 iunie, orele 1000, sistemele vor fi oprite pentru remedierea integrală a defecţiunilor constatate", adaugă MFP.

CITIŢI ŞI:

  • Site-ul ANAF, nefuncţional. VEZI cum verifici dacă ai depus bine declaraţia fiscală