Evenimentul Zilei > Monden > De Cartea Recordurilor. Cel mai lung zbor din istorie pentru o cursă de pasageri. Video
De Cartea Recordurilor. Cel mai lung zbor din istorie pentru o cursă de pasageri. Video

De Cartea Recordurilor. Cel mai lung zbor din istorie pentru o cursă de pasageri. Video

În plină luptă cu coronavirusul, mii de zboruri au fost anulate. Cu toate acestea, un avion de pasageri al companiei Air Tahiti Nui a înregistrat cel mai lung zbor de până acum al unui avion de pasageri.

 

Distanța parcursă, în peste 16 ore de zbor, a fost de 15.715 kilometri, între Papeete, Tahiti (Polinezia franceză) şi Paris, Franţa.

În timp ce asupra multor companii aviatice planaeză riscul falimentului, Air Tahiti Nui îşi continuă activitatea şi tocmai a înregistrat cel mai lung zbor din istorie. 15.715 kilometri s-a deplasat un avion al Air Tahiti Nui, din Papeete, Polinezia franceză, până la Paris, Franţa.

În mod normal, avioanele care zburau pe această rută făceau escală la Los Angeles, pe LAX.

Președintele american Donald Trump a ordonat însă în urmă cu câteva zile ca niciun avion de pasageri din Europa să nu mai aterizeze pe teritorul SUA, motiv pentru care ruta a trebuit să fie efectuată fără escală.

Zborul a durat în jur de 16 ore, iar la bord s-au aflat patru piloţi. Avionul care a efectuat respectiva cursă este un Boeing 787-9, scrie descoperă.ro.

Producătorul de aeronave american Boeing ia în considerare oprirea temporară a activităţii de producţie la uzinele sale din Statele Unite din cauza răspândirii coronavirusului.

Boeing are 70.000 de angajaţi şi 14 cazuri de coronavirus confirmate printre aceştia, majoritatea la centrul său din Everett, la nord de Seattle, oraş cu multe îmbolnăviri cu Covid-19.

Şi celălalt mare producător de aeronave din lume, Airbus, a anunţat zilele trecute că opreşte activitatea fabricilor sale din Spania şi Franţa pe o durată de patru zile.