Evenimentul Zilei > Social > Dar din dar se face rai. De ziua lui, mitropolitul Banatului a dat o casă unor nevoiași
Dar din dar se face rai. De ziua lui, mitropolitul Banatului a dat o casă unor nevoiași

Dar din dar se face rai. De ziua lui, mitropolitul Banatului a dat o casă unor nevoiași

De ziua lui, mitropolitul Banatului a făcut el însuși daruri. O familie din localitatea timișeană Șipet, care a rămas sub cerul liber în urma unui incendiu din luna august, are din nou unde locui. Prin grija Arhiepiscopiei Timișoarei, familia nenorocită a primit o casă nouă, în săptămâna în care înaltul ierarh a împlinit 66 de ani.

Incendiul a avut loc pe 9 august. Focul a reușit să cuprindă locuința oamenilor în totyalitatre, în ciuda eforturilor pompierilor. Imediat ce a aflat, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a mers la fața locului, fiind solidar cu familia greu încercată, încurajându-o de sprijinul necondiționat al Bisericii.

„Într-o seară, în jurul orei 22, părintele paroh mi-a transmis că la o familie i-a ars casa și l-am trimis să măsăoare cât este casa de mare, pentru a-i putea ajuta cu lemnul pentru acoperiș. Dar, când am ajuns aici, am văzut că pereții, fiind de pământ, erau distruși în urma intervenției pompierilor cu jetul de apă. În aceste condiții, le-am spus să demoleze totul, pentru a putea ridica o casă din cărămidă. Cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit să le facem o casă cu două camere, bucătărie și baie. Dat fiind faptul că amândoi sunt pensionați pe caz de boală, având pensii foarte mici, de numai 500 lei, o să-i ajutăm să aibă lemne pentru toată perioada aceasta de iarnă. Noi nu suntem altceva decât o mână a lui Dumnezeu, care n-e trimis aici să-i ajutăm pentru a trece peste această situație grea. Dumnezeu să ne ajute să putem face bine și să fim alături de cei necăjiți și întristați!”, a precizat chiriarhul Banatului.

La inițiativa sa au fost demarcate lucrări de construcție a unei noi case pengtur familia respectivă. ,

Familia s-a mutat săptămâna aceasta în noua locuință. Aceasta e racordată la utilități (apă, canal, curent electric) și dotată cu toate cele necesare traiului. Părintele Mitropolit a înmânat membrilor familiei o icoană cu Maica Domnului, în dar de casă nouă și s-a îngrijit de necesarul de lemne pentru încălzirea locuinței pe tot sezonul rece, precum și de asigurarea alimentelor necesare în întreaga perioadă a sărbătorilor de iarnă.

„Nu am cuvinte să mulțumesc Înaltpreasfințitului Ioan și Bisericii că au fost foarte aproape de noi cu ridicarea casei, cu alimente și cu lemnele pentru foc. Din două în două zile venea Mitropolitul Banatului să ne aducă alimente și să vadă ce s-a mai făcut la casă”, a spus Gheorghe Șoimu, beneficiarul locuinței.