Fostul fundaş din „Generaţia de Aur” a reprezentativei tricolore susţine că nu-i poartă pică lui Victor Piţurcă pentru că nu l-a oprit la naţionala „mare”, în funcţia de director sportiv.
„Asta este, viaţa merge înainte. Naţionala României a fost o etapă în viaţa mea, voi încerca de acum încolo să-mi fac treaba cât pot de bine la echipa de tineret. Nu mă deranjează decizia lui Victor Piţurcă, e normal ca el să vină cu o echipă nouă, pentru că se ştie cât de mult ţine Piţi la oamenii lui. Important este ca naţionala să aibă din nou rezultate bune şi să se califice la turneele finale. Am avut multe bucurii în perioada în care am lucrat la prima reprezentativă, ne-am calificat la Euro 2008, dar asta e viaţa. Cum am spus, e normal ca fiecare selecţioner să vină cu stafful lui”, a declarat Daniel Prodan pentru EVZ.

„Didi” Prodan a venit la FRF în 2005, împreună cu Ionuţ Lupescu. Fostul jucător susţine că nu ia în calcul varianta de a pleca de la „Casa Fotbalului” şi crede că nici Lupescu nu va renunţa, în ciuda faptului că postul de director general al FRF va fi desfiinţat cât de curând. „Nu mi-a trecut nicio clipă prin cap să demisionez. Nici Ionuţ nu cred că va la pleca de la FRF. Funcţia lui va avea o altă denumire, atâta tot. Ionuţ se află acum în concediu, aşa că e prematur să vorbim despre o eventuală demisie a lui”, ne-a mai spus Prodan.
În locul lui Daniel Prodan, funcţia de director sportiv al naţionalei României va fi preluată de Ovidiu Costeşin, fostul fundaş urmând să se ocupe de reprezentativa de tineret a ţării noastre. De asemenea, „secundul” Ştefan Iovan nu a fost oprit nici el de Victor Piţurcă pe banca tehnică a tricolorilor.