Evenimentul Zilei > Politica > Daniel Funeriu propune alegeri anticipate în 2015, simultan cu un referendum pentru scurtarea mandatului de președinte, astfel încât în 2019 să avem alegeri concomitente parlamentare-prezidențiale
Daniel Funeriu propune alegeri anticipate în 2015, simultan cu un referendum pentru scurtarea mandatului de președinte, astfel încât în 2019 să avem alegeri concomitente parlamentare-prezidențiale

Daniel Funeriu propune alegeri anticipate în 2015, simultan cu un referendum pentru scurtarea mandatului de președinte, astfel încât în 2019 să avem alegeri concomitente parlamentare-prezidențiale

Fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu a făcut mai multe propuneri pentru actuala clasă politică, pe pagina sa de Facebook, printre care convocarea de alegeri anticipate în 2015, simultan cu referendum pentru scurtarea mandatului preşedintelui.

"Soluţia corectă

1) Ponta trebuie OBLIGAT să prezinte Legea bugetului și astfel expus public pentru goliciunea și ticăloșiile sale.
2) Președintele ales trebuie să fie învestit.
3) Actuala opoziție trebuie să depună moțiune de cenzură în noua sesiune (februarie) pe votul din diaspora, buget, educație și să reușească să pice guvernul Ponta.
4) Trebuie constituită o nouă majoritate, fără PSD, trecute legi referitoare la alegeri parlamentare (vot prin corespondență, sistem de vot proporțional mixt pe stil german, reducerea numărului de parlamentari).
5) Făcute alegeri parlamentare anticipate între septembrie și noiembrie 2015 (e crimă să faci alegeri în frigul din finalul lui noiembrie-începutul lui decembrie). De două ori s-a ratat momentul anticipatelor: în 2005 și în 1997. De fiecare dată acest răgaz a dat timp PSD să se regrupeze și să atace. Nu mai trebuie făcută această eroare. Victoria anti-PSD trebuie dusă, democratic, până la capăt.
6) Simultan cu alegerile anticipate din 2015 trebuie referendum pentru scurtarea mandatului de președinte, astfel încât în 2019 să fie alegeri concomitente parlamentare-prezidențiale", a scris Daniel Funeriu pe pagina sa de Facebook.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: