Evenimentul Zilei > Politica > Dăncilă, show la conferința de presă. Ce s-a întâmplat. Video + Live Text
Dăncilă, show la conferința de presă. Ce s-a întâmplat. Video + Live Text

Dăncilă, show la conferința de presă. Ce s-a întâmplat. Video + Live Text

Candidatul la prezidențiale al PSD, Viorica Dancilă, a organizat, joi la ora 18, o nouă conferință de presă în acelaşi timp, Klaus Iohannis care vorbește la Galaţi în faţa susţinătorilor săi.

VIDEO+LIVE TEXT:

„Românii s-au săturat de dispreț și aroganță. S-au săturat de un om care privește de sus și care nu cunoaște problemele pe care le avem în țara noastră. Aceste discuții, ne-au arătat câteva lucruri simple pe care le doresc românii. Vreau ca fiecare român să știe trei lucruri: sunt un om care vrea ca bunăstarea poporului să fie pe primul loc, voi lupta contra celor care vor să arunce România în sărăcie. Nu voi promulga legi să alunge România în austeritate. Sunt un om care își iubește țara și poporul.

Țin cu românii și cu România. Nu mi-am vorbit țara de rău în afara granițelor. Sunt un om cu frica de Dumnezeu și am teama de a nu greși cu ceva în fața românilor. Pot sta cu fruntea sus azi, pentru că nu am luat nicio decizie împotriva românilor. Vă promit că voi munci mai mult decât ceilalți președinți pe care i-a avut România în ultimii 30 de ani. Mandatul meu va fi acela al președintelui mediator(…)

Vreau să îmi iau un angajament în fața românilor. Nu voi încălca Constituția cum a făcut-o Klaus Iohannis. Un președinte cinstit nu are nevoie de imunitate, voi lua măsuri în acest sens. Voi prezenta un raport de activitate, ori de câte ori voi fi invitată în fața Parlamentului. Voi promova clasa de mijloc, comercianții, fermierii. Voi organiza trimestrial ședințe CSAT, iar în caz de criză voi convoca CSAT în maxim 2 de ore. Voi face cel puțin două vizite pe lună pentru a vorbi cu cetățenii.

În domeniul politicii externe, obiectivele mele sunt aderarea la spațiul Schengen, aderarea la zone euro și bineînțeles vizele pentru SUA.  Cele trei obiective majore: întărirea parteneriatului strategic cu SUA, consolidarea profilului României în cadrul NATO, creșterea profilului României în cadrul regiunii Mării Negre”, a spus Dăncilă.

Urmează întrebările jurnaliștilor:

Întrebare: Ați citit raportul Jandarmeriei, cel dezecretizat, cu privire la 10 august?

Dăncilă: Am mai răspun odată. Nu cred că trebuie să venim cu interpretări. Vinovații trebuie să plătească.  Cred că entitățile care dețin acest raport trebuie să răspundă la aceste întrebări. Am crezut la acel moment că a fost o lovitură de stat. Acum nu mai cred asta.

Întrebare: Cum comentați afirmația că vineri ar fi trebuit să fiți chemată la DNA?

Dăncilă: Am spus că toți cei care au fost contracandidații lui Iohannis au avut dosar la DNA. Ceea ce a spus DNA a spus că nu mă cheamă mâine, dar mă poate chema luni, joi, vineri. A fost făcută o plângere la DNA. Nu știu cine a spus că mâine trebuie să vin la DNA. Oamenii lui Iohannis am văzut că vor o campania de fluturare a cătușelor în fața contracandidaților lui Iohannis.

Întrebarea: Care este teorema lui Pitagora?

Dăncilă: ”Chiar nu mai vreau să mai răspund la astfel de întrebări, dar, pentru că, pe urmă vor spune iar că nu am știu și vreau să fie ultima întrebare legată de acest aspect, am să vă răspund: suma pătratelor catetelor este egală cu pătratul ipotenuzei” a spus Viorica Dăncilă, întrebată despre teorema lui Pitagora”, a declarat Viorica Dăncilă.

 

De această dată este vorba de proiectului de țară pe care vrea să îl pună în aplicare Viorica Dăncilă în următorii cinci ani, dacă va fi aleasă de poporul român să îl reprezinte.