Viorica Dăncilă a abordat, înainte de ședința de Guvern de astăzi, problema situațiilor grave cu care se confruntă Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

În acest context, premierul a declarat: ,,Modul în care au fost gestionate problemele Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate este inacceptabil. De asemenea, este intolerabil atitudinea disprețuitoare față de pacienți și medici a celor responsabili să explice oamenilor de ce sistemul informatic nu funcționează, dar și să găsească soluții pentru remedierea problemelor. Am decis schimbarea președintelui interimar al CAS, Răzvan Vulcănescu, și la propunerea ministrului Sănătății l-am desemnat președinte al CAS pe Vasile Ciurchea, un om care a mai lucrat în sistem și care a implementat cardul național de sănătate.”

Iar de la acesta există așteptări foarte mari: „Aștept de la noul președinte soluții care să rezolve cât mai urgent problemele din sistemul informatic și împreună cu ministrul Sănătății să acționeze pentru creșterea calității serviciilor medicale. CAS este o instituție cheie în cadrul sistemului de sănătate din România, iar una dintre misiunile noii conduceri este să se asigure că fondurile alocate sănătății sunt cheltuite eficient” a mai precizat Viorica Dăncilă.