Evenimentul Zilei > Politica > Dăncilă a mutat imediat în plină criză politică. Documentele au fost trimise la Cotroceni. News alert
Dăncilă a mutat imediat în plină criză politică. Documentele au fost trimise la Cotroceni. News alert

Dăncilă a mutat imediat în plină criză politică. Documentele au fost trimise la Cotroceni. News alert

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, luni, către președintele Klaus Iohannis, propunerile de noi miniştri la Educaţie, Justiţie şi Interne.

Comitetul Executiv al PSD a validat, săptămâna trecută, vineri, ca propuneri de noi miniştri pe Dana Gîrbovan la Justiţie, Şerban Valeca la Educaţie şi Mihai Fifor la Afaceri Interne.

De asemenea, au fost validate ca propuneri de vicepremier, Ana Birchall la parteneriate strategice şi Iulian Iancu, pe probleme economice.

Mișcarea premierului are loc într-un context tensioant. Călin Popescu Tăriceanu a decis să iasă de la guvernare, în urma ultimelor discuții cu premierul Dăncilă, după ce niciuna dintre cerințele ALDE nu a fost îndeplinită de PSD.

Formațiunea condusă de Tăriceanu deține patru portofolii în Executivul condus de Viorica Dăncilă, dintre care unul, cel al Energiei, este extrem de important în acest moment. De altfel, portofoliul Energiei a fost și unul dintre motivele pentru care ALDE a ezitat să părăsească guvernarea mai devreme.