Motivul pentru care Dăncilă a dorit să vorbească cu Leyen a fost realizarea unui portofoliu consistent în cadrul Colegiului Comisarilor, care să reflecte expertiza României.
Cu această ocazie, Dăncilă a felicitat-o pe Leyen pe tru noua funcţie şi a  reiterat sprijinul Guvernului român pe durata exercitării mandatului.

În convorbirea telefonică, premierul român a dorit să sublinieze că, pentru România, Comisia Europeană rămâne un partener cheie şi un pilon vital în arhitectura instituţională a Uniunii Europene.

De asemenea, Dăncilă şi-a exprimat interesul pentru un portofoliu consistent în cadrul Colegiului Comisarilor, care să reflecte expertiza României, precum şi contribuţia ţării noastre la consolidarea şi dezvoltarea agendei europene, dovedită inclusiv prin exercitarea cu succes a mandatului României la Preşedinţia Consiliului UE.
În dialogul purtat telefonic premierul român şi preşedintele ales al Comisiei Europene au stabilit ca într-un viitor apropiat să se întâlnească la Bruxelles dar şi în România pentru a pune bazele unei colaborări mai bune, potrivit agerpres.ro