Evenimentul Zilei > Politica > Dan Voiculescu: „Am avut frământări, acum m-am liniștit. USL nu se va rupe” | VIDEO
Dan Voiculescu: „Am avut frământări, acum m-am liniștit. USL nu se va rupe” | VIDEO

Dan Voiculescu: „Am avut frământări, acum m-am liniștit. USL nu se va rupe” | VIDEO

Într-un mesaj video, liderul fondator al PC, Dan Voiculescu anunță că USL nu se va rupe, deși a avut frământări legate de acest subiect toată săptămâna.

“Am avut unele frământări zilele trecute, de fapt toată săptămâna am avut o preocupare legată de USL. Acum m-am liniştit şi vreau să comunic tuturor că USL nu se va rupe, USL va rămâne în continuare pentru a duce la îndeplinire proiectul politic început acum trei ani de zile", a spus Dan Voiculescu.
Cu puțin timp înainte, preşedintele PC, Daniel Constantin, a făcut public textul acordului semnat în martie 2012 împreună cu Victor Ponta şi Crin Antonescu, potrivit căruia, după alegerile parlamentare, nominalizarea USL pentru funcţia de preşedinte al Senatului revenea PC.
Ponta zice că Sârbu s-a grăbit
Aseară, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, i-a amenințat pe liberali că, dacă nu vor accepta ca și PC să dețină o funcție de vicepremier ar putea rămâne fără funcția de președinte a Senatului, deținută de Crin Antonescu.
Astăzi, Victor Ponta a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că socrul său a greșit când a declarat că majoritatea USD din Parlament îl poate înlocui pe Antonescu din fruntea Senatului. "PSD întotdeauna şi-a respectat angajamentele. Funcţia de preşedinte al Senatului aparţine Alianței de Centru Dreapta PNL-PC şi PSD nu va lua niciodată o funcţie care nu-i aparţine în mod legitim. Da, cred că a fost doar un răspuns la o anumită tensiune şi pot să vă spun că nu, PSD nu ia niciodată o funcţie care nu-i aparţine", a mai spus Ponta.
Antonescu: Au de ales între Voiculescu și Iohannis
La rândul său, liderul PNL Crin Antonescu a declarat că amenințări de genul celor făcute de Ilie Sârbu nu funcționează în cazul său.
"Nu merge cu mine. Această amenințare merge în scenariul în care să spunem că mă sperii și mă înscriu în PC, de exemplu.(…)Cine crede că dl. Voiculescu m-a pus pe mine președinte al Senatului? Ei au de ales între Voiculescu și Iohannis", a spus Crin Antonescu.
<iframe width="640" height="415" src="//www.youtube.com/embed/1d1LjHdfMno" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
CITIȚI ȘI:

  • PC atacă scaunul lui Antonescu. Constantin face public un acord prin care președinția Senatului revenea PC
  • Ponta mimează pacea în USL: Ilie Sârbu a greșit când a vorbit despre schimbarea lui Antonescu de la Senat
  • Tata-socru intervine. Sârbu îi zgâlţâie scaunul lui Antonescu
  • Victor Ponta: Doresc continuarea guvernării în formula USL
  • PSD are de ales: NEAMȚUL lui CRIN sau OMUL lui FELIX. Antonescu, atac dur: ”Guvernul nu e moșia lui Ponta”