Dan Radu Ruşanu, intervenţie brutală la TVR Info. Atac la intimidare din prima zi la Putere: "Vă reclam la CNA"

Dan Radu Ruşanu, intervenţie brutală la TVR Info. Atac la intimidare din prima zi la Putere: "Vă reclam la CNA"

Senatorul s-a supărat că un invitat în studio şi-a permis să fie sceptic faţă de următoarele măsuri pe care le va lua USL. Moderatorului i+a crescut pulsul, fiind practic îngenuncheat de reprezentantul noii puteri.

În jurnalul de ştiri de la ora 17.00, de la TVR Info, moderatorul îl avea invitat în studio pe eseistul Adrian Papahagi. După 2-3 minute în care invitatul a punctat câteva tentaţii populiste cărora ar putea cădea pradă noul viitorul guvern condus de Victor Ponta, în emisiune a intervenit prin telefon senatorul PNL Dan Radu Ruşanu.

Vădit intimidat, moderatorul nu ştia care era scopul intervenţiei politicianului liberal. Ruşanu s-a răstit din prima clipă: "V-am sunat ca să vă atrag atenţia că sunteţi un post naţional plătit din bani publici şi nu asiguraţi echidistanţa la care sunteţi obligaţi. Invitatul este un susţinător al PDL şi atacă USL fără ca noi să ne putem apăra. Voi sesiza CNA".

Moderatorul s-a fâstâcit ca un elev prins la fumat de către diriginte. Extrem de umil, l-a rugat pe senatorul Ruşanu să intervină în emisiune, dacă are ceva de spus, însă acesta l-a întrerupt brutal: "Nu vreau să spun nimic, ştiţi că nu există o poziţie favorabilă pentru cineva la telefon, faţă de un invitat în studio".

Ne puteți urmări și pe Google News

În cele din urmă, moderatorul a precizat, cu vocea tremurată, că Adrian Papahagi este analist şi nu membrul vreunui partid, moment în care Ruşanu l-a întrerupt din nou, spunând "ba da, e un susţinător înfocat al PDL", după care a închis. Moderatorul, speriat, a repetat că îl aşteaptă în studio oricând va dori să vină.

Dan Radu Ruşanu a lăsat telespectatorilor impresia unui patron care îşi ceartă angajaţii. Intervenţia sa a fost cea a unui om care controlează cu mână de fier televiziunea publică şi care nu tolerează nicio deviere de la linia editorială trasată.

Adrian Papahagi a precizat că nu este membrul niciunui partid, "ci doar un om de dreapta, ca şi domnul Ruşanu", după care moderatorul l-a întrerupt brusc şi a încheiat interviul.