Dan Pavel, strategul secret al liberalilor

Dan Pavel, strategul secret al liberalilor

Fostul consultant al lui Gigi Becali lucrează de câteva luni pentru PNL.

Călin Popescu-Tăriceanu şi ceilalţi lideri PNL primesc sfaturi politice nu doar de la israelienii Finkelstein şi Silberstein, ci şi de la politologul Dan Pavel. Liderii liberali au angajat firma condusă de Dan Pavel pentru servicii de consultanţă politică, iar, de curând, au fost discutate contracte pentru campaniile locale din Timiş şi Bacău, susţin surse din conducerea PNL. Cu toate că angajamentul este vechi de câteva luni, atât Dan Pavel, cât şi liderii liberali au menţinut o discreţie maximă. Clienţii locali: Romeo Stavarache şi Viorel Coifan

Prima apariţie la un eveniment electoral al liberalilor a avut loc sâmbă tă, la lansarea candidaţilor pentru judeţul Timiş, unde PNL şi PNŢCD au format o alianţă. El se ocupă de candidatul comun al liberalilor şi ţărăniştilor pentru Consiliul Judeţean Timiş, Viorel Coifan, dar se poartă discuţii şi pentru coordonarea campaniei lui Gheorghe Ciuhandu pentru Primăria Timişoarei. Liderul liberal Cristian Buşoi a confirmat cooptarea lui Dan Pavel ca strateg electoral.

„Am avut o discuţie cu el în urmă cu o săptămână pentru a se ocupa de campania de la Timişoara. Deocamdată nu avem un contract, dar în câteva zile o să vă pot spune“, a declarat Buşoi. În afară de campaniile din Timiş, Dan Pavel mai oferă consultanţă şi candidatului PNL la Primăria Bacăului, actualul edil, Romeo Stavarache. Sfaturi contra alianţei cu PSD

Ne puteți urmări și pe Google News

Dan Pavel a recunoscut că oferă servicii de consultanţă politică liberalilor. „Da, este adevărat că lucrez pentru PNL la alegerile locale“, a declarat Pavel. Răspunsul său a fost afirmativ şi la întrebarea dacă elaborează strategii şi pentru conducerea centrală. El a refuzat să dezvăluie sumele plătite de PNL, precizând doar că firma sa „merge pe contracte rezonabile“.

Potrivit unor lideri liberali, una dintre cele mai importante analize elaborate de firma condusă de Dan Pavel a fost cea privind proiectul alianţei PNL-PSD. În urma cântăririi avantajelor şi dezavantajelor acestei potenţiale alianţe, analiza recomanda şefului PNL, Călin Popescu-Tăriceanu, să nu se asocieze cu PSD. „Da, este adevărat“, a răspuns Dan Pavel, întrebat dacă a sfătuit PNL să nu facă alianţa cu PSD.

CONSULTANŢII PNL La concurenţă cu Finkelstein şi Silberstein Serviciile de consultanţă politică angajate de liberali sunt împărţite între două firme. Cea condusă de Dan Pavel se numeş te DDHM Strategic Consulting Group. El este asociat cu trei dintre foştii săi studenţ i de la Facultatea de Ştiinţe Politice: Bogdan Dima, Cosmin Dima şi Iulia Huiu, consilier personal al premierului Tăriceanu şi fost candidat PNL la alegerile europarlamentare. Pentru liberali mai lucrează o echipă de consilieri formată din israelienii Arthur Finkelstein şi Tal Silberstein. Aceştia sunt asociaţi cu Dan Andronic - fost consultant şi în continuare sfătuitor neoficial al lui Adrian Năstase - în firma First One Communication.