Trupul neînsufleţit al lui Dan Condrea a fost ridicat de la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” de angajaţii unei firme de pompe funebre. Niciun membru al familiei nu a fost prezent la IML. Partenera şi apropiaţii l-a aşteptat direct la cimitirului Sfanta Vineri din Bucuresti. Miliardarul a fost imbrăcat cât mai simplu, cu cămaşă albă şi costum negru.

Potrivit cancan.ro, înainte de a ajunge la capelă, dricul cu trupul neînsufleţit al patronului Hexi Pharma a făcut, marţi, multiple artificii în trafic (FOTO pe cancan.ro): a rulat cu viteză, a depăşit haotic pe stânga şi pe dreapta celelalte automobile din trafic, ba chiar a depăşit pe linia continuă coloana de maşini staţionate la stop, forţând apoi culoarea roşie a semaforului şi stârnind indignarea conducătorilor auto blocaţi în trafic.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma –  companie implicată în cel mai mare scandal din sistemul sanitar românesc după ce o anchetă jurnalistică a dezvăluit că furniza sutelor de spitale de stat cu care avea contracte dezinfectanţi sanitari diluaţi – a decedat, pe 22 mai, în urma rănilor extrem de grave provocate de accidentul rutier în care a fost implicat. Medicii legişti au stabilit că şeful Hexi Pharma a facut infarct sau accident vascular şi nici nu consumase alcool înainte să se urce la volan.

În acelaşi timp, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis, marţi, următorul comunicat: 

În continuarea cercetărilor efectuate în cauza privind accidentul rutier produs la data de 22 mai 2016, soldat cu decesul conducătorului auto, concluziile provizorii ale autopsiei efectuate de către Serviciul de Medicină Legală Ilfov au relevat faptul că moartea victimei a fost violentă, iar leziunile traumatice constatate s-au putut produce prin loviri de corpuri şi planuri dure, cât şi prin strivire de componentele unui autovehicul, ca urmare a unui impact cu un obstacol (politraumatism rutier) şi sunt în legătură de cauzalitate directă necondiţionată cu decesul.

Totodată, concluziile provizorii au stabilit că nu s-au constatat leziuni fără caracter vital sau leziuni care pot avea alt mecanism de producere decât cel menţionat mai sus.

În cauză urmează a fi efectuate analize ADN. Victima a fost recunoscută fără echivoc de către concubina* sa, inclusiv după semne particulare. De asemenea, la cercetarea la faţa locului au fost identificate telefoanele victimei, asupra cărora sunt în derulare proceduri de percheziţie informatică, precum şi cartea de identitate şi permisul de conducere ale acesteia. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică. (Dan Condrea şi Uliana Ochinciuc, medic oftalmolog din R. Moldova, s-au cununat religios la Chişinău în 2012, fără a-şi oficia însă relaţia şi civil)

Cei care au lucrat cu Dan Condrea spun că omul de afaceri era extrem deprimat şi nervos în ultima vreme din cauza scandalului în care era implicat.

„De fiecare dată a reacţionat foarte violent la fiecare ştire în care a fost făcut criminal. Asta era singurul moment în care reacţiona extrem de violent. A spus de mai multe ori că produsele erau eficiente şi atunci, indiferent ce ar fi făcut, nu poate fi considerat un criminal. Eu cred ca asta l-a afectat cel mai mult”, a precizat Loredana Albu, purtătorul de cuvânt al Hexi Pfarma.

„Dan a fost colegul nostru, nu șeful nostru. Nimeni nu știe cum veneam din plăcere la muncă, căci eram o echipa unită, iar Dan ne ajuta pe fiecare, indiferent de problemă. Într-adevăr, nu era cea mai deschisă persoană și nu îi plăcea vorba multă și fără rost, dar era un om. Suntem încă în șoc și nu ne putem reveni”, se arată într-un comunicat al companiei.