Fiică a lui Anne-Victoire Vénard, s-a născut la Paris pe 27 decembrie 1824. În autobiografie, ea spune că tatăl ei a murit când avea șase ani, dar traducătoarea cărții sale, Monique Fleury Nagem, afirmă că tatăl lui Celeste i-a părăsit mama în timp ce era însărcinată și s-a înrolat în armată.

Potrivit autobiografiei, era un copil îndrăgit, a cărui mamă a protejat-o de un tată vitreg abuziv. Cele mai vechi amintiri ale sale sunt despre cum mama ei a fugit de tatăl său vitreg pentru a-și proteja fiica.

Dar, conform unor alte relatări, a fost neglijată chiar de mama ei.

Prostituţia

Înainte de a împlini 16 ani, Celeste a trebuit să fugă de acasă, când iubitul mamei sale, care era plecată, i-a făcut avansuri.

A stat multe zile pe străzi înainte ca mama ei să se întoarcă, fiind protejată de o prostituată.

Ulterior a fost prinsă de poliție și trimisă la o școală de corecție sub acuzația că era în compania unei prostituate.

La școala de corecție s-a împrietenit cu o altă tânără, prostituată.

Când a ieșit din centrul de corecție, Celeste, supărată pe incapacitatea mamei sale de a-și părăsi iubitul, a decis să se înregistreze ca prostituată.

A contractat variolă și a fost internată multe zile în spital, după care a decis să încerce să-și încerce norocul în industria divertismentului. Făcând acest pas, a dorit ca numele ei să fie scos din registrul prostituatelor.

La început, s-a confruntat cu multe eșecuri, așa că și și-a continuat viața de curtezană cu ajutorul prietenilor și al unui doctor, Adolph, pe care îl iubea.

Adolph a dezamăgit-o în amor, ceea ce a ambiționat-o să-și depășească iubitul în celebritate.

Dansatoare

A învățat să danseze la sala de dans Mabille cu un profesor pe nume Brididi care i-a dat numele de Mogador, spunând că zdupăie mai rău decât bombardamentul asupra orașului marocan Mogador.

La șaisprezece ani, a început să cânte la Cirque Olympique. Ea a pus umărul la introducerea cancan-ului la Bal Mabille. Este creditată ca prima care a dansat schottische.

De asemenea, a cântat în cabarete, interpretând piese de Sebastián Iradier.

O sursă a sugerat că personajul Carmen din opera omonimă a lui Bizet ar fi fost inspirat de Mogador.

Scriitoare și regizoare

În 1854, s-a căsătorit cu Lionel de Moreton, contele de Chabrillan, care a fost numit consulul Franței la Melbourne, Australia, și a murit acolo în 1858.

Tot în 1854, a apărut „Adieu au monde, Mémoires” de Céleste Mogador.

Avocatul ei, Desmarest, a convins-o să scrie povestea modului în care a ieșit din sărăcie pentru a se ridica la vârful mondenelor.

Aceste memorii au provocat scandal atât în ​​Europa, cât și în Australia, unde curtezana devenită contesă tocmai se mutase cu soțul.

Deși ostracizată de noua ei comunitate, ea a folosit cei doi ani pentru a scrie note despre noua ei viață într-un jurnal.

În 1877, l-a publicat-o sub titlul „Un deuil au bout du monde”, povestind experiențele ei din Australia.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric