Evenimentul Zilei > Politica > Daciana Sârbu cere institutiilor europene implicare mai hotarata in lupta impotriva obezitatii, in special in randul copiilor
Daciana Sârbu cere institutiilor europene implicare mai hotarata in lupta impotriva obezitatii, in special in randul copiilor

Daciana Sârbu cere institutiilor europene implicare mai hotarata in lupta impotriva obezitatii, in special in randul copiilor

Comisia Europeana trebuie sa se angajeze mai serios in lupta impotriva obezitatii si in promovarea unui stil de viata sanatos, a atras atentia Daciana Sârbu intr-o dezbatere ce a avut loc joi la Strasbourg, in sesiunea plenara a Parlamentului European.

Eurodeputata PSD a subliniat si importanta pe care trebuie sa o capete combaterea obezitatii infantile, un fenomen amplu si ingrijorator: “Prevenirea obezitatii in randul copiilor trebuie sa devina, in mod special, o prioritate, iar acest obiectiv poate fi atins prin campanii de educatie nutritionala, dar si prin politici care sa faca alimentele sanatoase mai accesibile pentru populatie”.
 
Daciana Sârbu a aratat ca obezitatea “face ravagii” in Uniunea Europeana, dar exista cai prin care aceasta tendinta poate fi limitata. Una dintre aceste cai este informarea populatiei cu privire la impactul pe care il poate avea alimentatia nesanatoasa asupra sanatatii: “Alegerile – facute in cunostinta de cauza – referitoare la regimul alimentar pot preveni aparitia bolilor”. In acelasi timp, prin intelegerea problemei si educatie nutritionala, se poate ajunge treptat la reducerea presiunii asupra sistemelor de sanatate ale statelor membre, care altfel vor fi din ce in ce mai afectate de povara costurilor bolilor generate de obezitate.
 
Eurodeputata a insistat si asupra rolului Uniunii Europene ca actor global, care trebuie sa isi continue sprijinul pentru tarile afectate de foamete.

Dezbaterea a avut ca tema mesajul transmis de Uniunea Europeana la Expozitia Universala de la Milano (2015), construit in jurul ideii de securitate alimentara. Europarlamentarii au cerut Comisiei Europene solutii pentru sprijinirea dezvoltarii sustenabile a agriculturii, in contextul prognozatei cresteri a cererii de alimente in anii urmatori.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News