La 21 de ani a fost adusă aici de părinţi, după ce începuse să audă voci care o îndemnau să facă rău. Profira a fost diagnosticată cu schizofrenie paranoidă, relatează bzi.ro. Pe atunci lucra la o fabrică de confecţii din Iaşi, însă boala s-a agravat în timp, astfel că femeia a ajuns pacientul permanant al doctorilor. Familia a abandonat-o practic în spital şi nu s-a căsătorit niciodată. 
În cei 50 de ani de spitalizare, a fost plimbată prin mai toate secţiile externe ale Spitalului Socola- Sipote, Bârnova sau Grajduri, iar de 15 ani a rămas în Pavilionul VI B, unde îngrijeşte florile din grădina spitalului. Una dintre cele mai mari dorinţe ale femeii este să moară acasă.
„De 50 de ani nu a mai venit nimeni sa o ia din spital. Nu a fost casatorită, nu are părinţi. Nimeni nu s-a interesat de ea şi a rămas în spital. Psihiatria are şi o componentă socială. Nu putem externa bolnavii şi să-i lăsam în stradă pentru că nu au unde sa se ducă. Spitalul i-a făcut şi buletin de identitate”, a declarat dr. Romeo Dobrin.
Dupa Alioşa, bătrânul care stă de 80 de ani în Spitalul de psihatrie Socola, Profira este cel mai longeviv pacient al unităţii medicale.