Cutremur la Institutul de Fizică a Pământului. Gheorghe Mărmureanu a fost schimbat

Cutremur la Institutul de Fizică a Pământului. Gheorghe Mărmureanu a fost schimbat

Directorul general al Institutului de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu (71 de ani), a fost înlocuit. Postul lui a fost ocupat, după 10 ani de mandat, de către profesorul Constantin Ionescu (49 de ani).

Potrivit lui Mărmureanu, schimbarea trebuia făcută pentru că el se va implica în mai multe proiecte ştiiţifice ale instituţiei, iar mandatul lui a fost "destul de lung".

"Am fost director general în perioada 2000 - iunie 2011. Este suficent. O să rămân director onorific şi director ştiinţific. O să mă ocup de proiecte de cercetare în continuare. Noul director şi-a dat doctoratul la mine, este un bun specialist", a declarat, pentru EVZ, Mărmureanu. Totodată, acesta a mai explicat că va rămâne și consilier și că va răspunde, în continuare, celor care vor avea nelămuriri în ceea ce privește domeniul seismologic. Numit și ”șeful cutremurelor”, Gheorghe Mărmureanu, are o soție a cărei nume de fată este predestinat: Richter. Acesta este cel care a explicat, de-a lungul timpului, cum ar trebui să se construiască clădirile în România pentru ca acestea să reziste la un cutremur mare și a făcut previziuni în ceea ce privește viitoarele seisme care s-ar putea abate asupra României. La orice cutremur, primul om pe care îl sună media sau la care se gândesc românii este Mărmureanu. Până și președintele Traian Băsescu sau premierul Emil Boc au avut numeroase întrevederi pentru a-i cere opinia. Ultima remarcă, în ceea ce privește cutremurele, a avut-o legată de cutremurul care a avut loc în Japonia, la Fukushima, spunând că japonezii au făcut mari greșeli pentru că au proiectat centrala nucleară să reziste la un seism de maximum 8 grade pe scara Richter, în timp ce în Japonia au loc și cutremure de 10, 11 grade. Vom reveni cu amănunte.

Ne puteți urmări și pe Google News