Curtea de Apel din Roma judecă recursul lui Mailat

Curtea de Apel din Roma judecă recursul lui Mailat

Magistraţii italieni judecă, azi, recursul în cazul lui Nicolae Romulus Mailat, românul condamnat pentru violarea şi uciderea unei femei la Roma.

În noiembrie 2008, Mailat a primit o condamnare la 29 de ani de închisoare şi plata unor daune materiale de jumătate de milion de euro după ce a fost găsit vinovat de moartea Giovannei Reggiani.

Iniţial, procurorul care instrumentează cazul a cerut pedeapsa cu închisoarea pe viaţă, judecătorii au considerat că închisoarea pe viaţă este o pedeapsă prea mare. Pe de altă parte, avocatul lui Mailat a susţinut că vina acestuia nu este singură şi că mărturiile care-l încriminează sunt contradictorii.

El a mai contestat şi capul de acuzare de violenţă sexuală asupra victimei, având în vedere faptul că analizele de laborator au arătat că femeia nu a fost violată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Judecătorii au menţinut, însă, această acuzaţie pentru faptul că lenjeria intimă a victimei fusese găsită sfâşiată. În declaraţiile sale, Mailat l-a acuzat de uciderea Giovannei Reggiani pe Vasile Neamţu, fiul Emiliei Neamţu, principalul martor al acuzării. Astfel, lui Mailat i s-a deschis şi un alt dosar penal, pentru denunţ calomnios, ce urmează a fi judecat începând din septembrie. 

Cazul lui Mailat a generat o polemică aprinsă în Italia, privind siguranţa publică şi a determinat un val de antipatie faşă de românii din Peninsulă.

La recurs Romulus Mailat va fi reprezentat de avocatul Piero Piccinini, în timp ce partea civilă a procesului, soţul victimei, va fi reprezentat de avocatul Tommaso Pietrocarlo.