Evenimentul Zilei > Actualitate > Ai un copil inteligent şi curios? Vezi ce cursuri inedite poţi alege pentru el
Ai un copil inteligent şi curios? Vezi ce cursuri inedite poţi alege pentru el

Ai un copil inteligent şi curios? Vezi ce cursuri inedite poţi alege pentru el

Astronomie, Go, chimie experimentală, scriere creativă-sunt câteva opţiuni de distracţie şi învăţare pentru copiii cu mintea ageră, creativi şi dornici să cunoască mai mult decât ce învaţă la şcoală.

Un copil care cere în permanenţă explicaţii şi îşi surprinde părinţii cu idei interesante se va simţi, la cursurile extra-şcolare, ca peştele în apă. Opţiunile sunt variate, la fel şi preţurile. La Palatul Naţional al Copiilor se fac înscrieri până în 30 septembrie, iar cursurile sunt gratuite.
Sunt aşteptaţi elevii interesaţi de astronomie, informatică, tehnică de calcul, matematică aplicată, hidrobiologie, chimie experimentală, geografie. De asemenea, există cercuri pentru pasionaţii de aeromodele, automodele, navomodele, instalaţii energetice neconvenţionale etc.
Copiii ce visează la o carieră de jurnalişti pot opta pentru cursul "Redacţia de presă, tot la Palatul Copiilor", unde sunt acceptaţi doar cei cu rezultate bune la limba şi literature română. Pentru detalii accesaţi www. paco.ro.
Curs de inventat poveşti
Fundaţia Calea Victoriei propune adolescenţilor un atelier de scriere creativă şi altul de vorbire în public (fiecare are şapte şedinţe şi costă 280 de lei), iar celor de 9-14 ani un curs de astronomie (trei ateliere, 160 de lei). Copiii de 8-12 ani pot opta pentru cursul despre exploratori celebri şi lumi dispărute (cinci ateliere, 200 de lei), iar micuţii creativi pot da frâu liber imaginaţiei la atelierul de inventat poveşti (cinci şedinţe, 200 de lei). Detalii pe www.victoriei.ro.
Antreprenori de mici
Smart Kids Land îi invită pe copiii isteţi la "Academia de Excelenţă", care îi pregăteşte pentru antreprenoriat. Prin metode interactive, cei mici învaţă despre negociere, managementul timpului, elemente de marketing, elemente financiare şi leadership.
Preţul este de 200 de lei, pentru patru şedinţe. Un alt atelier al "Smart Kids Land" este "Micii sanitari", în cadrul căruia învaţă despre corpul uman, acordarea primului ajutor, ascultarea inimii cu stetoscopul, utilizarea tensiometrului etc. Preţul este de 120 de lei pentru patru şedinţe. Pentru detalii accesaţi: www. smartkidsland.com.
Go, jocul minţii
Programele "Clever children", desfăşurate în Bucureşti, Corbeanca, Constanţa, Ploieşti şi Timişoara, sunt o altă opţiune pentru cei mici. Cursul de Go, pentru dezvoltarea atenţiei şi a puterii de concentrare, se adresează copiilor de 6-13 ani, conţine şase şedinţe şi costă 590 de lei.
"MBA-ul copiilor Clever", conceput pentru cei de 6-13 ani, este un curs de educaţie antreprenorială, curaj şi iniţiativă. "Copiii învaţă cum să comunice eficient, cum să-şi promoveze imaginea personală şi să-şi dezvolte propria personalitate, cum să-şi organizeze timpul", precizează Violeta Lupu, reprezentată a "Clever children". Cursul are opt lecţii şi costă 780 de lei.
Cum să vorbeşti în public
Şi pentru că un viitor antreprenor trebuie să ştie să-şi stăpânească emoţiile când vorbeşte în public, "Clever children" organizează şi un curs de oratorie, "Public speaking superstar".
Cei mici află, pe parcursul a şase lecţii, cum să îşi construiască discursul şi cum să aplice tehnici de oratorie potrivite pentru vârsta lor. Lecţiile sunt practice, iar participanţii învaţă exerciţii de concentrare şi respiraţie, de creativitate, improvizaţie şi de gestionare a emoţiilor. Participarea costă 590 de lei. Pentru detalii accesaţi www. cursuricopii.ro.
200 de lei
costă participarea la atelierul de inventat poveşti, organizat de Fundaţia Calea Victoriei

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: