De obicei, lipsa de timp, stresul şi oboseală sunt principalele motive pentru care cuplurile evită să facă sex. Majoritatea sunt prinşi în activităţile de zi cu zi, încât după o zi istovitoare nu mai au timp şi nici dispoziţia necesară pentru a petrece momente intime cu partenerul de viaţă. 

Dacă pentru unele cupluri sex de două ori pe săptămâna este mai mult decât suficient, pentru altele poate fi prea puţin. Totul depinde de fiecare persoană în parte. 

Cu toate acestea, un studiu efectuat de oamenii de ştiinţă de Institutul Kinsey din cadrul Universităţii din Indiana, SUA, arată că frecvenţa raporturilor intime ar trebui să difere în funcţie de vârstă partenerilor, potrivit Yourtango.com

Astfel, cuplurile între 18 şi 29 ar trebui să aibă relaţii intime în medie, de 112 ori pe an, în timp ce cuplurile între 30 şi 39 de ani, în medie, de 86 de ori pe an; 

Pe de altă parte, cuplurile între 40 şi 49 de ani, ar trebui să facă sex, în medie, de 69 ori pe an. 

În ciuda rezultatelor studiului, în practică 13% dintre cuplurile căsătorite fac amor de doar câteva ori pe an, 45% dintre cei intervievaţi de mai multe ori pe lună, 34% de două sau de trei ori pe săptămână şi 7 procente de 4 sau de mai multe ori pe săptămâna.