Gospodinele din Timişoara au luat cu asalt pieţele oraşului dis-de-dimineaţă pentru a face ultimele cumpărături înainte de Crăciun.
Fie că au vrut delicatese sau produse de sezon, gospodinele au avut parte de o ofertă diversificată. În topul vânzărilor stă varza murată: cu foi mai subţiri sau mai groase, numai bună pentru sarmale. Se cumpără la fel de bine găinile şi curcanii, gata jumulite şi eviscerate, despre care vânzătorii se jură că sunt crescute ecologic. În Piaţa Iosefin din Timişoara, dulciurile cu cocos, marţipan sau ciocolată se vând cu ligheanul, mult mai ieftin decât la supermarchet. Aceasta este şi ideea rondului al cumpărături în Ajun. "În piaţă am găsit mâncare mai ieftină. Contează, totuşi", spune Alexandra Ionescu, o gospodină care a cumpărat varză murată pentru sarmale, dar şi pere confiate şi salată verde. După cum confirmă şi cercetările sociologice făcute publice săptămâna aceasta, meniul special pentru Crăciun este foarte important pentru cei mai mulţi dintre români. Halele de carne sunt arhipline în oraş, de câteva zile. Oamenii se înghesuie să cumpere carne şi produse din carne, mai ales din cea de porc.