Cum să păstrezi lămâile proaspete luni întregi. Un truc simplu și eficient

Cum să păstrezi lămâile proaspete luni întregi. Un truc simplu și eficient sursa: arhivă EVZ

Gospodinele care vor să păstreze lămâile proaspete luni întregi pot să încerce un truc simplu. Este foarte important să depozităm lămâine în locul potrivit și să le verificăm înainte să le cumpărăm.

Lămâile au numeroase beneficii pentru organismul nostru. Sunt bogate în vitamina C, susțin sistemul imunitar și au un gust delicios. Ele pot fi utilizate în prepararea ceaiurilor, a băuturilor, dar și în diferite mâncăruri. Gospodinele care vor să păstreze lămâile proaspete luni întregi pot să încerce un truc simplu, dar eficient.

Este important să fim atenți atunci când cumpărăm lămâi și să le alegem pe cele viu colorate și ferme. Refrigerarea este metoda prin care poți să păstrezi lămâile proaspete. Acestea pot dura o bună perioadă de timp, dacă sunt depozitate unde trebuie. Pentru a face acest lucru trebuie să utilizezi secțiunea crosper a frigiderului tău. Sertarele au orificii de aerisire, iar lămâile se vor pătra luni întregi.

Poți să depozitezi lămâile și într-un recipient plin cu apă în frigider. Ele pot fi păstrate proaspete chiar și trei luni, conform unui video postate pe TikTok. Nu trebuie să pui lămâile în pungi de plastic pentru că prind umezeală și se strică. O altă metodă optimă este păstrarea lor în pungi de hârtie, acestea fiind respirabile. Acestea nu trebuie păstrade niciodată lângă alte fructe, potrivit Fanatik.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce beneficii pentru sănătate au lămâile

Lămâile sunt bogate în vitamina C, fibre și diverși compuși vegetali benefici. O lămâie furnizează aproximativ 31 mg de vitamina C, ceea ce reprezintă 51% din doza zilnică de referință (RDI). Doar o 1/2 cană (4 uncii sau 125 ml) de suc de lămâie pe zi poate furniza suficient acid citric pentru a ajuta la prevenirea formării pietrelor la persoanele care le-au avut deja.

Alte studii au constatat că persoanele care mănâncă cele mai multe citrice au un risc mai mic de cancer. Lămâile sunt alcătuite din aproximativ 10% carbohidrați, în principal sub formă de fibre solubile și zaharuri simple. Principala fibră din lămâi este pectina, o formă de fibră solubilă legată de multiple beneficii pentru sănătate.