"Cum să nu vrei să joci un meci cu Brazilia?"

"Cum să nu vrei să joci un meci cu Brazilia?"

Rică Răducanu, fost component al generaţiei Mexic 1970, nu înţelege de ce Mutu, Raţ, Tamaş şi Săpunaru au ignorat amicalul cu naţionala "carioca".

Echipa naţională de fotbal a României a devenit bătaia de joc a "starurilor" actualei generaţii, care vin la lot în funcţie de toane şi interese.

Pentru Adrian Mutu, Răzvan Raţ, Gabi Tamaş şi Cristi Săpunaru, amicalele cu Brazilia (8 iunie) şi Paraguay (11 iunie) au reprezentat o corvoadă şi, conform principiului după care s-a ghidat şi Cristi Chivu, "şi-au băgat picioarele", ca să nu-şi strice vacanţa de vară.

Nici faptul că meciul cu Brazilia reprezintă partida de retragere a celebrului atacant Ronaldo nu a reprezentat un argument suficient pentru ca "dezertorii" să rămână la lot.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, România se va prezenta, vrând-nevrând, la cel mai tare amical din ultimii ani cu debutanţii Ţucudean şi Gabi Matei, promovaţi de la "tineret" după ultimul rezultat de "marcă": 0-0 cu Kazahstan.

"La noi era vorba de plăcere"

Emerich Dembrovschi şi Rică Răducanu, doi dintre componenţii naţionalei care au jucat împotriva Braziliei la Mondialul din 1970, nu îşi explică atitudinea actualilor tricolori.

"Pe vremea noastră plecai de la naţională doar când te dădea afară. Era o mândrie să îmbraci tricoul României. Erau alte vremuri, alte mentalităţi, altă educaţie. La noi era vorba de plăcere. Păi, după Mondialul din 1970 am venit în ţară cu 120 de dolari. Satisfacţia noastră a fost însă atunci că am jucat contra Braziliei", ne-a spus Dembrovschi.

Rică Răducanu ne-a povestit cum s-a rugat de selecţionerul Angelo Niculescu să îl bage şi pe el câteva minute în jocul cu Brazilia, pierdut cu scorul de 2-3. "Era dezamăgire mare dacă nu jucam cu brazilienii. Aveam orgolii, tată! M-am rugat de nea Angelo să mă bage şi pe mine. Şi m-a băgat, în minutul 23, în locul lui Adamache. Păi, cât m-am ofticat că i-a luat Lucescu tricoul lui Pele! Eu am făcut schimb cu Felix, portarul lor. Mi-a dat un tricou pe care nu l-am îmbrăcat niciodată fiindcă era strâmt la gât. Nu mă încăpea. Cum să nu vrei să joci cu Brazilia? Ce fotbalist mai eşti? Când mai prinzi în carieră un asemenea meci? Nu ştiu ce e cu băieţii ăştia de azi", ne-a declarat fostul portar.

DORINŢĂ

Ronaldo vrea un gol la ultimul meci

Pentru celebrul atacant Ronaldo (34 de ani), golgheterul all-time al turneelor finale ale Cupei Mondiale, cu 15 goluri, meciul cu România va reprezenta partida de retragere.

"Va fi emoţionant, sigur îmi vor da lacrimile. Naţionala mi-a adus glorie, mândrie şi popularitate. Mi-aş dori să înscriu la ultimul meu meci, chiar dacă este un amical", a spus starul care a jucat, printre altele, la Barcelona, Real, AC Milan şi Inter. "Am mai fost în Brazilia, într-un turneu cu Rapidul. Ce carnaval am prins acolo... Mă cunoştea lumea fiindcă aveam poză cu Pele." RICĂ RĂDUCANU, fost internaţional român