„Trebuie să definim exact cât de mare e criza politică, dacă e totală sau dacă e doar într-un loc. Haideți să fim sinceri cu noi, să fie clar pentru toată lumea că această criză politică a început de la finalul lui 2014 din momentul în care Victor Ponta, învins în alegeri de la Klaus Iohannis, nu a demisionat. Practic întreg mandatul lui Klaus Iohannis a fost o criză de tip instituțional, care are reverberații guvernamentale și s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Victor Ponta, inteligent, dar puturos, nu s-a mai ocupat de partid. George Maior dorea să îl păstreze în fruntea guvernului ca o garanție, jocul lui Coldea care l-a adus în fruntea partidului pe Liviu Dragnea, totul este legat de statul paralel și totul este legat de criză.

Debarasarea de Coldea și de Laura Codruța Kovesi a extins criza de la nivelul relației președinte – guvern în interiorul structurii SRI și a puterii din justiție. Deci, întreg mandatul lui Iohannis a fost o criză de la cap la coadă, iar faptul că putem astăzi să factualizăm nu înseamnă nimic în plus. Este aceeași Mărie, aceeași criză de la începutul mandatului lui Iohannis când Ponta dacă era corect ar fi demisionat din conducerea guvernului, dându-i posibilitatea lui Iohannis chiar să nominalizeze un alt premier de la majoritatea care era atunci, să nu mai prelungească până în 2016 și să trece printr-un guvern interimar bun de nimic, format și din niște oameni profesioniști, unii dintre ei, mă refer la Guvernul Cioloș, care nu a reușit să facă diferența specifică între tehnocrați și politruci. Dimpotrivă, a avut aceeași atitudine de tip politruc care a mai distrus un mit, după cel al aducerii tinerilor profesioniști în politică. Aceasta este imaginea reală a ceea ce discutăm dacă vrem să fim corecți”, a explicat Cozmin Gușă.

„Pilda naș-fin. George Maior a fost adus în final, după eforturi multiple, în fața secției de care s-a ferit, secție care i-a adus în față acel mecanism al statului paralel din România în care câțiva oameni, printre care Maior, Coldea și Kovesi, având acces la dosare, la putere, la informații cu caracter personal, arhiva SIPA, și-au bătut joc de instituțiile statului român în folos personal”, a mai spus patronal Rrealitatea TV.

„Poate nu toți trei, cine știe, la doamna Kovesi mai stăm să ne uităm. Dar folosul personal la Maior și la Coldea se cunoaște. Acest dosar este un pretext pentru a vedea cum funcționa statul român paralel în acea perioadă în care unii beneficiează în nume personal de funcțiile pe care le-au căpătat fără să fie aleși, ci fiind numiți, uzufructând autoritatea instituțiilor pe care le coordonau”, a completat acesta.

„Nu și-ar fi închipuit George Maior și atât mai puțin tatăl său, care l-a crescut în alt stil, profesorul Liviu Maior, că fiul său va ajunge în această postură cu aparență de mafiot. Dar ceea ce vedem în spatele lui George Maior este, într-adevăr, o aparență de acte de tip mafiot împotriva unor oameni de afaceri, unii vinovați, alții nevinovați, ocolind alți oameni de afaceri, unii români, marea majoritate străini, și fiind în orice fel, însă corect și patriot nu.

Finul lui, Victor Ponta, la apogeul carierei politice a ajuns să facă fel de fel de lucruri, fiind în stare din punct de vedere intelectual de mult mai mult, dar credibilitatea lui ajungând la un nivel minim prin anumite gesturi pe care le-a făcut și care au început cu uzufructarea votului de tip PSD și scurgerea într-o construcție de tip UNPR, care astăzi se numește Pro România. UNPR-ul a fost nășit tot de George Maior și Pro România la fel.

Victor Ponta a luat parlamentari PSD atacându-și fostul partid. Ei dacă erau corecți puteau să demisioneze din PSD, dacă erau corecți până la capăt, și să spună: facem partidul Pro România, asta e viața, ne vedem de treabă, dar renuntăm la mandat. Vrând astăzi să joace elocința politică, după ce în urmă cu o săptămână o dădea în primire pe Dăncilă cu unele discuții pe care Dăncilă nu le-a confirmat, dar care erau discuții de nespus în spațiul public, între patru ochi. Erau negocieri pentru Ponta și ai săi să intre la guvernare, atenție, nu să răstoarne guvernul, ci să intre sub guvernul Dăncilă”, a mai punctate Cozmin Gușă la emisiunea lui Denise Rifai.