Cum ajungi vedetă din prostie|VIDEO

Cum ajungi vedetă din prostie|VIDEO

După ce a masacrat o melodie celebră, Valentina Hasan a devenit prima vedetă din Bulgaria care intră în atenţia revistei „People“.

La mai puţin de o lună de când a fost postat pe site-ul YouTube, filmuleţul „Ken Lee“, în care bulgăroaica Valentina Hasan „masacrează“ hitul „Without You“, cântat de Mariah Carey, a transformat-o pe protagonista clipului într-o adevărată vedetă. Cu zeci de remixuri şi milioane de accesări pe internet, „Ken Lee“ i-a adus Valentinei mult mai multă faimă decât ar fi visat vreodată, iar bulgăroaica a devenit peste noapte erou naţional.

„Prin prestaţia sa, Valentina ne-a adus ceea ce ne doream de mult: un artist cunoscut la nivel internaţional. Acest lucru este deja o certitudine: «Ken Lee« este ascultat de milioane de oameni din întreaga lume“, spun realizatorii emisiunii „Music Idol“ (varianta bulgărească a „Megastarului“), concurs la ale cărui preselecţii a participat Valentina. „Am memorat-o după ureche“

„Iubesc acest cântec, e în inima mea“, declară proaspăta vedetă, care explică acum „procedura“ după care a învăţat piesa. „Am ascultat melodia la casetofon şi am tot apăsat play/pauză/play/pauză până când am memorat-o, după ureche, în varianta pe care aţi auzit-o la preselecţie“, povesteşte ea. „Recunosc, engleza mea nu e foarte bună, însă prestaţia de la preselecţie a fost extraordinară, m-am surprins chiar şi pe mine“, mai spune bulgăroaica.

Ne puteți urmări și pe Google News

Valentina a captat chiar şi atenţia directorului EMI, care l-a sunat pe managerul Universal Music din Bulgaria şi s-a interesat de proaspăta vedetă, pe care a descoperit-o în înregistrarea de pe internet. ntă „Ken Lee în timp ce găteşte

În vârstă de 30 de ani, Valentina Hasan, bulgăroaica de origine turcă, este căsătorită, are un copil şi de patru ani trăieşte în Spania, într-un orăşel în apropiere de Madrid. Lucrează la o cârciumă turcească şi îi place să cânte „Ken Lee“ în timp ce găteşte. Soţul său este foarte gelos, dar i-a permis, în cele din urmă, să participe la concursul „Music Idol“. Grăsuţă dar simpatică, Valentina nu a reuşit să treacă de preselecţia concursului, însă a devenit rapid cea mai mare stea bulgară de pe internet.

Până pe 15 martie, clipul său, „Ken Lee“, a fost vizionat pe YouTube de două milioane de bulgari şi de un milion de străini. Valentina Hasan pretinde că interpretează piesa în engleză, însă vorbitorii acestei limbi nu înţeleg nimic din text. Cu toate acestea, ea a devenit cel puţin la fel de populară ca un alt tânăr bulgar, care a participat la preselecţia penultimei ediţii a concursului „Music Idol“, cu piesa „Şase găini am tăiat, chiloţii mi-am spălat, te aştept să vii, Ioane“.

La Sofia au apărut deja remixuri punk, havy metal, house şi tehno ale piesei „Ken Lee“. Cea mai populară este însă versiunea în care Valentina cântă împreună cu o stea a muzicii folk din Bulgaria, Preslava. Comunitatea bulgară din Londra este „sedusă“ de „Ken Lee“, iar cântecul este un hit în puburile şi discotecile unde se adună studenţii bulgari. „Simbolul Bulgariei contemporane“

Ziarul „Standart“, din Sofia, notează că Valentina Hasan a devenit prima celebritate bulgară care a intrat în atenţia revistei „People“. Americanii consideră piesa „Ken Lee“ un adevărat succes mondial al profanării, iar „People“ se întreabă dacă nu cumva limba fără sens în care este interpretată melodia nu conţine un adânc mesaj filosofic.

Valentina a aflat că a devenit star după ce a fost invitată în show-ul unuia dintre cei mai populari artişti bulgari, Azis. A mărturisit că a plâns după ce a văzut comentariile răutăcioase de pe internet, însă acum intenţionează să facă o carieră în muzică. Chiar dacă regretă faptul că nu a câştigat nimic din cele câteva milioane de vizionări ale piesei „Ken Lee“, este sigură că banii vor veni în viitor.

Concluzia în ceea ce o priveşte pe noua vedetă a Bulgariei este trasă chiar de primul-ministru Serghei Stanişev, care a declarat pentru ziarul „Novinar“ că piesa „Ken Lee“ este „simbolul statului bulgar de astăzi“. „Îndeplinim toate recomandările Comisiei Europene“, spune primul-ministru şi adaugă: „Tulibu dibu douchoo“.

ACCESEAZĂ FIŞIERELE MULTIMEDIA ATAŞATE.

Şi la varianta romanească a concursului care şi-a propus să descopere "vedete", Megastar, juriul s-a trezit cu o concurentă care nu ştia prea bine limba cântecului pe care l-a prezentat şi avea "voinţa" mai mult decât voce. Pe ideea "Surdul nu aude, dar le potriveşte", bunicuţa de la Megastar a găsit rimele perfecte:  "Liberte, zbor pe străzi gunoaiele/ Liberte, elevii scot limbile şi-şi mai bagă nu ştiu ce".