Evenimentul Zilei > Actualitate > Cu ce vine nou pe piaţă Office 2010, versiunea în română
Cu ce vine nou pe piaţă Office 2010, versiunea în română

Cu ce vine nou pe piaţă Office 2010, versiunea în română

Editarea imaginilor în Word sau a clipurilor video în Power Point într-un mod cât mai simplu este accesibilă timp de două luni pentru cei care vor să încerce versiunea gratuită.

Oficialii Microsoft au explicat, ieri, noutăţile pe care Office 2010, versiunea în română, le aduce faţă de suitele mai vechi. Numit generic "Ză Office", oferă un impact vizual nou, permiţând editare foto şi video în Power Point şi Word, după cum spune Valentina Ion, oficial Microsoft România. "Vrem ca prin cât mai puţine click-uri omul să poată face cât mai multe", declară Valentina Ion.

Mai mult, noul Word are şi un traducător al textelor. Translaţia se poate realiza numai dacă aveţi şi o conexiune la internet pentru că textele sunt traduse cu ajutorul Bing Translator. Mai întâi se selectează limba în care vreţi să traduceţi. Pentru un singur cuvânt trebuie doar să ţineţi cursorul pe cuvânt.

În schimb, pentru fraze va trebui să selectaţi textul şi să aşteptaţi câteva momente până se face traducerea. "Nu este una (traducerea – n.r.) chiar atât de exactă, dar îşi îndeplineşte scopul", a afirmat Valentin Andrei, oficial Microsoft România.

Audiobook la tine în PC

O altă caracteristică foarte interesantă este că textul selectat din Word poate fi şi ascultat. Dacă tot meniul vi se pare foarte complicat, cei de la Microsoft au găsit o modalitate de a uşura redactarea unui document.

Faţă de versiunile trecute ale Office, ultima oferă posibilitatea de a vă crea un nou "Tab" în care să puteţi pune toate opţiunile pe care le folosiţi frecvent. Schimbări au fost făcute şi în panoul de navigare al Wordului.

Preţul unui pachet Office 2010 porneşte de la 599 de lei şi poate ajunge la 2.800 lei, în funcţie de versiunea pe care aţi ales-o. Pe site-ul companiei se poate găsi şi versiunea de testare, pe care o puteţi folosi timp de două luni.

PROGRAME

Prelucrări video şi în Power Point

În Power Point, pentru a prelucra o imagine trebuie doar să selectaţi poza, să daţi dublu click pe ea, apoi să alegeţi "efecte artistice" şi veţi găsi mai multe modele de imagini în modul previzualizare doar ţinând cursorul pe ele.

La video este şi mai uşor: se selectează filmul, apoi opţiunile redare, ajustare si apoi se selectează partea din video pe care vreţi s-o vedeţi ataşată. "Power Point poate deveni o soluţie pentru o videoconferinţă", a afirmat Valentin Andrei, oficial Microsoft România.

Pentru diferite "addon", puteţi intra pe pagina www.officelabs.com.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: