Evenimentul Zilei > Actualitate > CSM Bucureşti a promovat în Liga I de handbal
CSM Bucureşti a promovat în Liga I de handbal

CSM Bucureşti a promovat în Liga I de handbal

CSM Bucureşti se va bate de la toamnă cu marile forţe ale handbalului feminin românesc. Fetele profesorului Vasile Mărgulescu au sărbătorit duminică promovarea în prima ligă.

Echipa de handbal feminin a Clubului Sportiv Municipal Bucureşti a reuşit, în premieră, accederea în Liga Naţională la capătul unui sezon pe care l-a dominat categoric. Performanţa e cu atât mai meritorie cu cât CSM Bucureşti s-a înfiinţat abia în urmă cu 3 ani, mai exact pe 19 iunie 2007, la iniţiativa lui Valentin Samungi.
"Conducerea clubului că nu mă deranjează cu şedinţele"

"A fost o promovare relativ uşoară. Am cam defilat în campionat, mai puţin poate în disputele cu CSM Ploieşti, fostă prim-divizionară. Să nu mă întrebaţi de obiectiv. E o chestiune pur comercială. Eu vreau să îmbunătăţesc jocul acestei echipe, o formaţie cu media de vârstă de 21 de ani! Nu e nevoie de transferuri mari, pentru că ne vom menţine fără probleme în Liga Naţională. Nu sunt pentru a aduce la echipă jucătoare cu experienţă, mercenare, care să ţină pe tuşă fetele tinere, de perspectivă", a declarat, pentru evz.ro, profesorul Vasile Mărgulescu, antrenorul echipei.
Printre cele mai cunoscute jucătoare ale echipei CSM Bucureşti se numără Alina Dobrin şi Elena Avădanei. "Am găsit aici un colectiv de superprofesionişti în frunte cu domnul Valenti Samungi, altfel nici nu veneam. Îmi place conducerea clubului că nu mă deranjează cu şedinţele", a mai spus Mărgulescu.
Echipa e susţinută financiar de Consiliul General al Capitalei, având în primarul Sorin Oprescu şi în viceprimarul Victor Iovici doi fani importanţi.
 
CSM Bucureşti are deja în prima liga echipele de rugby şi baschet. Se speră şi pe promovarea echipei de volei masculin şi feminin, angrenate în turneele de baraj luna viitoare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: