Într-o scrisoare adresată lui Pavel Stanchev, CEO al Dogan Media Intenaţional -Kanal D, de către preşedintele Clubului, Indira Crasnea, se exprimă speranţa că acesta va fi ultimul "derapaj profesional" al postului.

"Clubul Român de Presă apreciază succesul postului de televiziune Kanal D, obţinut în scurt timp de lansare, precum şi inovaţia pe care a adus-o în privinţa programelor pe care le propun telespectatorilor şi speră că postul de televiziune Kanal D va respecta încrederea pe care aceşti telespectatori i-o acordă", se spune într-un comunicat al CRP, remis Mediafax.

Potrivit valorilor promovate de CRP, respectul faţă de public se măsoară în calitatea profesională, nu în audienţe, iar, întrucât postul Kanal D este membru al Clubului Român de Presă, respectarea normelor deontologice este o necesitate.

"Orice societate de presă trebuie să îşi asume normele profesionale ale Codului Deontologic al Ziaristului adoptat de Clubul Român de Presă", se mai precizează în comunicat.

Ieri, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat postul Kanal D cu suma de 100.000 de  lei, aceasta fiind cea mai mare amendă acordată până acum de CNA. Sancţiunea a fost acordată tot pentru emisiunea "Lazarus Show", difuzată pe data de 22 iunie, în cadrul căreia au fost difuzate emisiuni din filmele pentru adulţi, interzise de Legea audiovizualului.

CITIŢI ŞI:

Amendă record pentru Kanal D