Cronica TV: Breaking news, cu luna şi craterul Tycho

Cronica TV: Breaking news, cu luna şi craterul Tycho

Acum câteva seri s-a întâmplat. Luna a apărut la breaking news. Credem că merita, având în vedere ceea ce se întâmplă în jurul nostru.

Cu toată sinceritatea, deşi la prima vedere a părut cam umoristic momentul în care crainica de la Realitatea tv a afirmat pe un ton pompos, la o oră de maximă audienţă că "NASA a făcut publice imagini HD cu Luna, satelitul natural al Pământului! Plus craterul Tycho şi umbra sa imensă într-o nouă imagine!", cu o asemenea ştire nu ai de-a face în fiecare zi.

Anunţul a fost de efect, fiind făcut la tv tocmai în seara în care luna se afişa pe cerul Bucureştiului într-un mod spectaculos: mare, clară, plină, cu craterele, sau ce-or fi, la vedere.

"Clipul" NASA prezintă o multitudine de cratere, formate cu miliarde de ani în urmă, după impactul cu asteroizi. În imagini apar şi urmele misiunii Apollo 17, ultima misiune a agenţiei spaţiale americane pe Lună!

Ne puteți urmări și pe Google News

În plus, într-o fotografie realizată de sonda Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) în iunie, muntele din craterul Tycho de pe Lună se afişează cu cei aproximativ 15 km lungime, vârful cel mai înalt ajungând la 1.995m altitudine, faţă de baza craterului.

Muntele este acoperit de fragmente din roci, iar cercetătorii de la NASA spun că a fost creat, cel mai probabil, aproape instantaneu, din cauza unui impact cu un obiect cosmic.

E bine să apară câteodată şi Luna, ori craterul Tycho şi umbra sa imensă, la breaking news.