CRONICA MONDENĂ: Vanghelie, "atenție se închid ușile"!

CRONICA MONDENĂ: Vanghelie, "atenție se închid ușile"!

Acum câteva zile Marian Vanghelie m-a sunat “din străinătate” cu rugămintea să-i publicăm în ziar o declarație.

Joia trecută aventura cu Oana Mizil era “un joc politic murdar”, astăzi pare povestea de dragoste a începutului de an. Ce s-o fi întâmplat în Alpii francezi sau la Londra de s-a schimbat radical strategia?. Când nu urzeau planuri  în intimitate Oana și Marian erau înconjurați de rude și consilieri așa că nu se poate pune problema că s-ar fi zăpăcit și nu mai știau ce se întâmplă cu ei. Se prea poate ca Charlotte și Libanezul să nu-și fi dat încă acordul, sau chiar ei doi să fi manifestat o oarecare nehotărâre, oarecum nefirească dacă dragostea este mare. Sau poate fiind oameni politici importanți așteptau un moment mai bun decât cel de joia trecută. Trebuie să ținem cont că între timp a mai apărut și “Piața Universității – 2012”, veritabil moment de răscruce în viața României. Așa că cel mai probabil hotărârea lor o fi fost  provocată de avântul revoluționar, de înoire care degajă din fața Teatrului Național și de pe trotuarul de vizavi.

Fiind vorba despre doi oameni care se completează dar au și foarte multe aspecte diametral opuse în viața lor, aceste mici nelămuriri de început vor fi amplu și profund dezbătute și o să știm adevărul.

La modul cel mai serios trebuie să consemnăm faptul că s-ar putea naște o familie istorică. El vine de jos dar evoluează. Se luptă cu principala problemă de imagine, pe care o are, citind minimum zece pagini pe zi. Cu timpul se va vedea. Față de mulți politicieni care s-au pierdut, el a știut să urce mereu și să fie în centrul atenției. Pe de altă parte a tăcut și a învățat. Poartă cele mai scumpe costume de haine din lume, are la mână ceasuri “marca DNA”, casa îi este decorată cu tablouri scumpe și de bun gust. Pentru un primar(mai ales la al treilea mandat) banii nu mai sunt o problemă. Îi câștigă și când doarme, sau mai ales când doarme. Și aici el se descurcă bine, pentru că va rămâne în istoria contemporană a României prin manifestările de binefacere organizate. Îl urmăresc cu simpatie pe acest om de mulți ani. Mi s-a părut că dorește mereu să învețe ceva. Acum are din plin! În afară de faptul că intră în istoria veche a României, fiind foarte aproape să se înrudească chiar cu Ștefan cel Mare, el devine un membru și mai marcant al celei contemporane. Dacă (probabil) soția ta a jucat șah cu Ceaușescu, mama soacră a fost colegă cu Dana Năstase, Oana a văzut și îi povestește toate secretele celor care au edificat societatea socialistă multilateral dezvoltată nu mai lipsește aproape nimic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Săptămâna trecută m-am întâlnit cu Mircea Geoană. Nu mi-a spus prea mare lucru din ceea ce pune el la cale. Totuși am aflat că în campanile electorale la care o să participle o va lua alături și pe soția sa. Poate asta știe și Marian Vanghelie și se pregătește și el. Ceilalți candidați, atenție, au alături europarlamentare. Nu te joci!

În stațiile de metrou anunțul “atenție se închid ușile!”  avertizează călătorii că trebuie să se grăbească pentru a prinde trenul. Cam în situația asta îl văd eu pe Vanghelie. Pe măsură ce vom afla amănunte despre această poveste de dragoste o să vă ținem la curent.