Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministrul grec de finanţe, Evangelos Venizelos: „Toată lumea la muncă!” Grecii nu vor să fie un ţap ispăşitor
Ministrul grec de finanţe, Evangelos Venizelos: „Toată lumea la muncă!” Grecii nu vor să fie un ţap ispăşitor

Ministrul grec de finanţe, Evangelos Venizelos: „Toată lumea la muncă!” Grecii nu vor să fie un ţap ispăşitor

Vicepremierul şi ministrul finanţelor din Grecia, Evangelos Venizelos, a declarat, ieri, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o cu preşedintele grec, Carolos Papoulias, că, pentru a evita adevărata criză ce ar putea urma, toată lumea trebuie să-şi suflece mânecile şi să muncească.

"Dacă vrem să salvăm ţara şi să evităm situaţiile pe care le vedem în America Latină, trebuie să ne suflecăm mânecile şi să muncim, deoarece miracolul care va salva ţara este în capul şi în mâinile grecilor", a declarat Evangelos Venizelos, citat de Athens News Agency.

Venizelos a declarat că fiecare familie din Grecia se confruntă cu probleme încercând să-şi gestioneze cât mai bine bugetul, însă că acest lucru nu este o criză reală, ci doar un efort pentru a evita criza.

"Printr-o criză a trecut Argentina în 2000, cu o dizolvare a întregii economii, a instituţiilor, a reţelelor sociale şi a bazei productive a ţării", a adăugat oficialul grec. Acesta a negat faptul că referirile la criza din Argentina au fost o încercare de a-i şantaja pe greci, spunând că grecii sunt "mândri şi nu au vrut să fie umiliţi", dar au vrut să fie informaţi în mod corespunzător, în timp ce cei care "au repetat greşeala de a minţi poporul grec" au făcut rău ţării.

Totodată, Venizelos a acuzat lipsa unui nivel politic şi instituţional în zona euro, spunând că "nervozitatea care există în statele mari din zona euro – din cauze interne – se răsfrânge asupra noastră". Acesta a subliniat că este absolut necesar ca Grecia să îşi îndeplinească obligaţiile, astfel încât "argumentele şi alibiurile să nu poată fi folosite pe cheltuiala noastră".

"Noi nu putem fi transformaţi într-un ţap ispăşitor. Noi nu putem fi scoşi în afar pieţelor şi umiliţi din cauză că avem o problemă fiscală. Mândria poporului grec nu poate tolera aceste lucruri", a adăugat ministrul de finanţe al Greciei.

Citiţi şi:

  • Christine Lagarde, directorul FMI: Grecia nu e Argentina! Are susţinerea Europei
  • Falimentul parţial, soluţia pentru Grecia
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News