Peste 4.000 de muncitori au fost disponibilizaţi în judeţul Timiş, în timp ce, odată cu declanşarea crizei economice, un număr de 980 de companii au intrat în faliment.
Această situaţie situează judeţul din vestul ţării pe locul al doilea, după Capitală. Potrivit reprezentanţilor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ORC), s-au înregistrat cu 54% mai multe falimente comparativ cu anul 2007.
De la debutul crizei economice din luna noiembrie şi până acum au fost anunţate peste 4.030 de disponibilizări în Timiş. Deşi reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş (AJOFMT) erau la debutul crizei oprimişti în ceea ce priveşte ocuparea profesională a şomerilor, oferta de noi locuri de muncă pe piaţă a început şi ea să scadă dramatic.
„Monitorizăm săptămânal numărul locurilor de muncă vacante. Anul trecut aveam între 700 şi peste 1.000 de locuri vacante în cursul unei săptămâni, iar acum avem doar 128”, susţine Ştefan Erdely, şeful AJOFMT. Specialiştii în recrutare de personal susţin, pe baza studiilor realizate, că cel mai greu îşi vor găsi servicii electricienii şi instalatorii.