Invitat la Antena 3, miercuri, jurnalistul Ion Cristoiu a declarat că PSD trebuie să treacă în opoziție dacă mai vrea să se revitalizeze.

„Din sursele pe care le am eu, Viorica Dăncilă vine după doi premieri eșuați. Cei doi premieri au căzut pentru că Dragnea avea o suspiciune uriașă ca în PSD să apară cineva mai puternic decât el. Cei din PSD au spus că trebuie să găsească pe cineva atât de „prost” ca imagine pentru a nu pierde guvernarea din cauza lui Dragnea. Trebuia să aibă o imagine politică de „proastă” a lui Dragnea și să fie ca un fel de rotiță. PSD a devenit penibil prin numirea lui Dăncilă. De-odată, prin manevra de azi, Viorica Dăncilă devine un lider. PSD vrea un lider care să îi dea peste gură lui Klaus Iohannis. În acest moment, premierul și președintele partidului e un dezastru. Ea nu poate susține un război mediatic cu președintele. Cu Dăncilă în frunte, PSD va deveni un partid minor. În condițiile de acum, normal era să vină puciștii la conducere. Singura salvare a PSD-ului este să treacă în Opoziție. 

Sunt toate premisele ca moțiunea de cenzură să treacă. Dacă trec în Opoziție, PSD se poate reforma și au o cu totul altă voce. Una e să îl ataci pe Iohannis când ești la putere, și alta e când ești la opoziție.”, a declarat Ion Cristoiu.

În ședința de azi a CExN al PSD s-a stabilit organizarea unui Congres pentru data de 29 iunie. Paul Stănescu a militat pentru organizarea evenimentului în toamnă, fapt pentru acre a intrat în contradicție cu Dăncilă. În aceeași ședință, Stănescu și-a dat demisia din funcția de președinte executiv interimar al PSD.