Avocatul dinamovistului Mărgăritescu: "A fost un circ mediatic deplasat"

Avocatul dinamovistului Mărgăritescu: "A fost un circ mediatic deplasat"

Cristian Sârbu, avocatul dinamovistului Andrei Mărgăritescu, susţine că jucătorul a fost un cumpărător de bună-credinţă şi că imaginea sa a fost afectată.

Fotbalistul Andrei Mărgăritescu a fost eliberat aseară din arestul Poliţiei Capitalei, după ce ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore a expirat. "China" a fost luat pe sus marţi după-amiază de procurori din aeroport şi dus în arest sub acuzaţia că ar fi tăinuit faptul că are un autoturism furat.

Procurorii care instrumentează cazul n-au mai cerut arestarea preventivă a fotbalistului, iar acesta a scăpat astfel de un "cantonament" de 29 de zile. Surse judiciare au dezvăluit ieri că jucătorul ar fi primit "favoarea" pentru că a devenit "cooperant", dar Cristian Sârbu, avocatul angajat de închizătorul de la Dinamo, a negat vehement.

"N-avea de ce să fie cooperant. Nu putea să recunoască un lucru pe care nu l-a făcut", ne-a declarat ieri Cristian Sârbu. Avocatul a criticat virulent modul în care a fost tratat clientul său, considerând că acesta "a picat ca musca-n lapte" şi că a fost folosită imaginea sa "pentru un circ mediatic deplasat".

Ne puteți urmări și pe Google News

"N-a primit citaţie"

"Nu s-au respectat procedurile. Andrei Mărgăritescu n-a primit nicio citaţie acasă şi a fost reţinut doar pentru că a refuzat să discute cu anchetatorii până n-a venit un avocat", ne-a mai dezvăluit Cristian Sârbu. Avocatul a spus că singura probă a anchetatorilor a fost declaraţia unuia dintre ceilalţi 11 anchetaţi în acest caz, care a spus că i-ar fi dat de înţeles jucătorului că maşina sa ar fi fost furată. "Andrei Mărgăritescu a fost un cumpărător de bună-credinţă. E ciudat că s-au trezit abia acum că maşina a fost furată. Poliţia i-a înmatriculat maşina, i-a verificat actele, talonul, tot. Andrei a plătit-o la preţul pieţei. Trebuie să fii tâmpit să achiţi preţul pieţei pentru o maşină furată. Astfel, a rămas şi fără autoturism, şi cu banii daţi, şi luat cu mascaţii", ne-a mai spus avocatul Sârbu.

"Cristi Munteanu i-a făcut cunoştinţă cu cel de la care a luat maşina. Andrei are interdicţie de a părăsi ţara, nu Bucureştiul.", CRISTIAN SÂRBU, avocatul lui Andrei Mărgăritescu

SUSPICIUNI

Bănuit că şi-a luat carnetul pe "pile"

Cristian Sârbu ne-a mai relatat că dinamovistul n-a avut probleme în arest: "Nu şi-a petrecut noaptea în celulă, pentru că a ajuns acolo abia azi (n.r. - ieri) dimineaţă, în jurul orei 7.00. Are o stare de spirit bună. N-a avut niciun coleg de celulă fioros, fiindcă nu e un necunoscut. Am fost la el în vizită, cu soţia lui. I-am dus haine de schimb şi mâncare".

Suspiciunile legate de colaborarea lui Mărgăritescu cu o reţea de hoţi de autoturisme au fost întărite şi de un scandal din 2008, când a fost acuzat că a obţinut fraudulos carnetul de şofer la celebra "fabrică de permise" de la Piteşti.

Cornel Penescu, patronul de la FC Argeş, a declarat atunci că Mărgăritescu i-ar fi ajutat şi pe Moţi, şi pe Ropotan să obţină permisul de conducere tot pe "pile", la Piteşti. Carnetul lui Moţi a fost anulat, dar implicarea lui Mărgăritescu n-a fost dovedită niciodată.

"China" nu a fost singurul ridicat cu mascaţii de pe aeroport. Au mai păţit-o fostul selecţioner Victor Piţurcă, luat să dea declaraţii în "Cazul Valiza", şi Dănuţ Lupu, reţinut pentru că a ascuns în bagaje o sumă în valută pe care n-a declarat-o la vamă.