"Dacă PSD nu face 50%, nu văd de ce ar trebui să dea PSD comisarul. E ca la alegerile legislative, dacă un partid nu face majoritatea singur, nu dă el singur primul-ministru", a spus Cristian Preda, precizând că postul de comisar "nu va fi al PSD-ului sau al unui partid".

"Eu cred că dacă nimeni nu va avea majoritate şi bănuiesc că aşa se va întâmpla, va fi nevoie de consultări făcute cu toate partidele care vor trimite deputaţi în Parlamentul European, cu atât mai mult cu cât aceşti deputaţi vor vota Comisia care va fi alcătuită", a mai spus Preda.

Mai mult, Preda consideră că ar fi nevoie de "o înţelegere între preşedinte şi premier". "Şi în 2007 şi în 2009, preşedintele e cel care a trimis propunerea la Bruxelles şi ar fi penibil să iasă un circ, pentru că l-am văzut pe Victor Ponta contestând sistematic autoritatea preşedintelui. Deci cred că trebuie un mecanism care să producă un consens al partidelor care vor avea deputaţi în PE şi trebuie o înţelegere între premier şi preşedinte, astfel încât numirea să aibă sprijinul tuturor forţelor politice (…). Nu e un comisar al PSD-ului, adică nu e un cadou pentru un pesedist postul de comisar în 2014-2019", a mai spus Preda.