Socialiștii, tot mai supărați pe Ponta. Martin Schulz va avea o discuție cu premierul, care l-a făcut "nazist" pe europarlamentarul german Elmar Brok

Socialiștii, tot mai supărați pe Ponta. Martin Schulz va avea o discuție cu premierul, care l-a făcut "nazist" pe europarlamentarul german Elmar Brok

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a precizat, luni, în deschiderea sesiunii PE, că declaraţiile făcute de premierul Victor Ponta la adresa europarlamentarului PPE Elmar Brok sunt reprobabile şi că va avea o discuţie cu şeful Guvernului de la Bucureşti pe acest subiect. Schulz este coleg cu Ponta în Partidul Socialist European (PSE) și va fi, probabil, candidatul socialiștilor pentru poziția de comisar european.

"Nu pot să fiu de acord cu astfel de declaraţii făcute de un premier al unei ţări europene", a spus Schulz. Europarlamentarul PSD Victor Boştinaru a încercat să aibă o intervenţie în acest sens, dar a fost întrerupt imediat de Martin Schulz, care i-a spus că a citit despre acest subiect şi că va avea o discuţie atât cu premierul Victor Ponta, cât şi cu europarlamentarul PPE Elmar Brok.

Schulz este al doilea lider al socialiștilor europeni (PES) care atacă PSD și pe Ponta în ultimele luni. La o zi după marțea neagră, președintele PEȘ, Hannes Swoboda, spunea că modificările Codului Penal "contravin valorilor UE, sunt un adevărat pas înapoi pentru România". Preda îi cere lui Ponta să-i prezinte scuze și lui Macovei „În deschiderea ședinței de plen a PE, președintele PE l-a criticat pe premierul român Victor Ponta pentru folosirea termenului de “nazist” la adresa lui Elmar Brok. Liderul socialist – care e propunerea stângii pentru șefia Comisiei Europene – a subliniat că reputația lui Brok e dincolo de orice îndoială, că declarațiile sale despre abuzurile sistemului social din Germania au fost răstălmăcite și că Ponta a promis retragerea calificativului infamant”, a relatat europarlamentarul Cristian Preda pe blogul său.  Europarlamentarul român i-a cerut lui Ponta să-și ceară scuze pentru declarațiile făcute atât la adresa lui Brok, cât și a Monicăi Macovei și a lui Traian Băsescu. Europarlamentarul german Martin Schulz este coleg cu Ponta în Partidul Socialist European (PSE). În plus, Schulz ar putea fi susținut de PSE pentru șefia Comisiei Europene.  Ponta a declarat acum o săptămînă: "Avem politicieni demagogi, iresponsabili și populiști precum domnul Brok. Ăștia sunt prietenii lui Macovei, ce va miră? De fapt, și gândesc la fel, au o gândire nazistă". Eurodeputatul german Elmar Brok, din partea Uniunii Creștin-Democrate, a propus la începutul anului repatrierea imigranților din Europa de Est care sosesc în Germania pentru a scăpa de sărăcie și înregistrarea amprentelor lor pentru a-i împiedică să mai revină.

Ne puteți urmări și pe Google News