Evenimentul Zilei > Actualitate > Cristian Preda: Oprescu, un vâslaș care merge în sensul curentului
Cristian Preda: Oprescu, un vâslaș care merge în sensul curentului

Cristian Preda: Oprescu, un vâslaș care merge în sensul curentului

PDL București se află într-o stare de letargie și nu are o voce care i se opună lui Sorin Oprescu, a apreciat europarlamentarul Cristian Preda la RFI. Acesta s-a arătat dispus să candideze împotriva actualului primar general al Capitalei dacă și PDL va dori acest lucru.

"PDL trebuie să anunţe un candidat pentru Primăria Capitalei", a afirmat Preda, care crede că partidul "trebuie să anunţe întâi un candidat, nu trebuie să anunţe sondajele!". ‘Singurul lucru pe care pot să-l spun despre aceste sondaje interne este că nici unul dintre pedelişti nu este perceput în acest moment ca un oponent al lui Oprescu, dintr-un motiv simplu: Partidul Democrat Liberal n-a desemnat încă un candidat", a comentat europarlamentarul.
Acesta apreciază că "Oprescu stă bine în sondaje, pentru că nu are un adversar". "Sorin Oprescu este singur, este un vâslaş care merge în sensul curentului, el întreţine toate aşteptările populiste ale publicului bucureştean şi vâsleşte în direcţia curentului. Evident că stă bine în sondaje, dacă nimeni nu-i spune unde a greşit, dacă nimeni nu-i opune proiecte", crede Preda. Acesta a mai apreciat că PDL nu trebuie să-i facă un cadou actualului primar, lăsându-l să câștige un nou mandat. "Nu cred că Oprescu este un erou al Capitalei, care merită un cadou de acest fel! Trebuie să-l înfruntăm pe Sorin Oprescu".
Preda propune alegeri primare în PDL București
Acesta propune organizarea unor alegeri interne în cadrul PDL București, pentru desemnarea unui candidat. "Eu am propus alegeri primare, care înseamnă că diverşi membri ai organizaţiei de Bucureşti îşi exprimă dorinţa de a candida la Primăria Capitalei. Cred că după acest anunţ, fiecare dintre candidaţi ar trebui să-şi facă o mică, de ce nu, campanie internă, întâlnindu-se cu cetăţenii şi-n primul rând cu membrii de partid, urmând ca la o dată cât mai aproape, eu ştiu, în februarie, să se facă un soi de vot, inclusiv deschis cetăţenilor din afara partidului, pentru a desemna candidatul cel mai bun. Nu cred că sondajele ar putea fi mai bune decât aceste alegeri interne, care sunt o soluţie clasică, folosită şi în Europa şi în America şi care ne-ar permite să ieşim din starea de letargie în care suntem la Bucureşti, unde nu avem o voce care i se opună lui Sorin Oprescu", a detaliat Preda modul în care vede lucrurile.
În cazul unor asemenea alegeri, europarlamentarul ar fi dispus să se implice. "Nu mă dau în lături pentru a participa la această bătălie pentru Bucureşti, pentru că eu consider că oraşul meu, sunt născut aici şi mă simt bucureştean, oraşul meu merită ceva mai bun decât Oprescu. Haideţi să visăm puţin!", a încheiat el.
CITIȚI ȘI:

  • Videanu nu exclude o candidatură la Primăria Capitalei
  • Elena Udrea: Adriean Videanu poate fi o variantă pentru Primăria Capitalei