Evenimentul Zilei > Actualitate > Funeriu: Aţi văzut vreun profesor să moară de foame?
Funeriu: Aţi văzut vreun profesor să moară de foame?

Funeriu: Aţi văzut vreun profesor să moară de foame?

Europarlamentarul PDL Cristian Preda îl critică, într-o postare pe blog, pe Daniel Funeriu, după întrebarea retorică a ministrului Educaţiei: "Aţi văzut vreun profesor sau un funcţionar al statului să moară de foame din cauza salariului?".

Preda consideră nepotrivită declaraţia lui Funeria. "O asemenea retorică nu face decât să irite. Cu atât mai mult într-un context social deja tensionat şi – fapt fundamental – în condiţiile în care salariile din educaţie sunt mizerabile. Faptul că «n-a murit nimeni» nu anulează precaritatea în care trăiesc zeci de mii de profesori", continuă europarlamentarul. Preda mai notează că speră ca "D.Funeriu să retragă declaraţia".

Cristian Preda mai scrie în articolul de astăzi că preconizatele greve ale sindicaliştilor din educaţie nu anunţă nimic bun."În perioada de criză, retorica reformei nu are trecere nicăieri. Cu atât mai puţin în rândul unor sindicate care mobilizează puţine resurse umane (rata de afiliere nefiind foarte înaltă), dar care dispun de instrumente de presiune semnificative. Rezultatul cel mai previzibil al grevei va fi iritarea părinţilor. De ce? Pentru că e greu de crezut că Guvernul va găsi resurse pentru a spori salariile penibile, cum e greu de crezut că sindicaliştii vor ceda în faţa inteligenţei unui ministru reformist. În aceste condiţii, costul va fi plătit de către elevii silitori şi de părinţii care mizează încă pe şcoală, şi nu (doar) pe lecţiile private", mai susţine Preda.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News