Cristian Diaconescu: Nu avem un litigiu cu Bulgaria

Cristian Diaconescu: Nu avem un litigiu cu Bulgaria

Invitat într-o emisiune la Realitatea Tv, ministrul de externe, Cristian Diaconescu a declarat că în cazul diferendului cu Bulgaria miza este aceea de a stabili o zonă faţă de care să se aplice convenţia privind dreptul mării.

"Nu avem un litigiu cu Bulgaria. Nu avem poate decât pretenţia de a stabili, conform regulilor dreptului internaţional, o zonă, un loc geometric faţă de care să se aplice convenţia privind dreptul mării, adică partajarea conform acelor reguli", a spus Ministrul de externe.

Întrebat dacă miza o reprezintă şi o eventuală dezvoltare a proiectului Nabucco, în contrapartidă cu South Stream, Cristian Diaconescu  a afirmat că această chestiune nu cade în atribuţiile ministerului pe care îl conduce.

"Noi, la Ministerul de Externe, nu ne ocupăm de aspecte care ţin de energie, economie, alte chestiuni. Noi ne ocupăm de tratate internaţionale şi de aplicarea lor. Eu nu ştiu cum va rezulta, prin aplicarea principiilor dreptului internaţional, partajarea dintre cele două state. Nu am de unde să ştiu acest lucru", a spus ministrul de externe. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Protest al naţionaliştilor bulgari în faţa ambasadei române la Sofia