Evenimentul Zilei > Actualitate > Cristian Anghel, înapoi la închisoare
Cristian Anghel, înapoi la închisoare

Cristian Anghel, înapoi la închisoare

Ultima speranță a primarului din Baia Mare, Cristian Anghel, de a rămâne liber s-a năruit azi la Curtea de Apel Cluj. Anghel a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare pentru fapte de corupție.

Fostul primarul Cristian Anghel a cerut anularea sentinței de condamnare pe motiv că la proces Consiliul Local Baia Mare nu a fost citat în mod corespunzător. Avocații lui Cristian Anghel au precizat că acest motiv este suficient ca sentința să fie anulată și recursul să fie rejudecat tot la Curtea de Apel Cluj.
Contestația în anulare depusă de Cristian Anghel a fost respinsă azi de Curtea de Apel Cluj, fapt ce înseamnă că primarul se va întoarce în cursul zilei de sâmbătă la închisoare.
Judecătorii au ținut cont de faptul că la termenul de judecată în care Anghel a fost condamnat, după ce două ori la rând a fost achitat de instanțele din Baia Mare, a fost prezent și un jurist de la Consiliul Local Baia Mare. La întrebarea magistraților dacă reprezintă interesele Consiliului Local Baia Mare, juristul a spus că da, acordul acestuia fiind suficient pentru ca procesul să meargă mai departe.
A cerut strămutarea procesului
Pe 3 aprilie, Cristian Anghel a fost eliberat condiționat din închisoare pentru o perioadă de 30 de zile, iar în cursul zilei de sâmbătă acesta se va întoarce la închisoare unde va aștepta un alt proces important care va lamuri dacă acesta va rămâne sau nu după gratii.
Avocații lui Anghel au cerut la Înalta Curte de Casație și Justiție strămutarea procesului în care se judecă contestația în anulare de la Curtea de Apel Cluj la altă Curte de Apel din țară. Dacă strămutarea procesului va fi acceptată, atunci decizia de azi a judecătorilor clujeni va fi anulată de drept, iar procesul care se referă la judecarea contestației în anulare se va rejudeca.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: