Cristi Borcea cumpara "nechezol" pentru Dinamo

Cristi Borcea cumpara "nechezol" pentru Dinamo

In locul jucatorilor solicitati ca intariri, antrenorul Mircea Rednic a primit "inlocuitori".

In Liga I la fotbal, Dinamo a reusit, in a doua jumatate a anului trecut, sa le ia prim-planul rivalelor Steaua si Rapid prin victorii obtinute pe teren si mai putin prin scandalurile cu care-si obisnuise suporterii. Meritul acestei schim-bari in bine ii apartine antre-norului Mircea Rednic, jucato-rilor, dar si conducatorului Cristi Borcea, cel care a insistat ca "Puriul" sa fie inscaunat.

Dupa turul de campionat, sefii de la Dinamo s-au impotmolit insa. Cu titlul in buzunar, "cainii rosii" sunt sfatuiti din toate partile sa se intareasca, in perspectiva participarii in grupele Ligii Campionilor, de teama ca nu cumva fotbalul romanesc sa traiasca iarasi umilintele de anul trecut ale Stelei.

Nevoit sa se aseze la masa tratativelor pentru a aduce sange proaspat la echipa, Borcea si-a dovedit din plin "calitatile" de negociator. Rezultatul este dureros pentru Dinamo: sefii n-au reusit sa transfere nici macar un singur jucator dorit de Rednic!

Ne puteți urmări și pe Google News

In ceea ce-l priveste pe Vasile Turcu, celalalt conducator cu atributii executive de la Dinamo, acesta nu pare sa aiba alta sarcina la club decat aceea de a umple ecranele televizoarelor si paginile ziarelor cu declaratii sforaitoare.

Rednic a amenintat cu demisia!

Campania de achizitii de pana acum il nelinisteste pe Rednic. Tehnicianul a avertizat in repetate randuri ca echipa nu este pregatita pentru grupele Ligii. Ca sa nu se spuna ca sta degeaba, Borcea a cumparat "inlocuitori", ghidandu-se dupa principiul pagubos: "Daca nu putem cumpara cafea, e bun si nechezolul". Drept urmare, Rednic a amenintat cu demisia!

In capul listei cu jucatori, "Puriul" l-a asezat asta toamna pe nigerianul Yfeanyi Emeghara, de la Poli Timisoara. Timisorenii au cerut pe african un milion de euro, iar tranzactia a cazut. Pentru ca Rednic sa nu spuna ca nu i-a adus un jucator de banda stanga, Borcea l-a cumparat pe Silviu Balace, fotbalist aruncat de Poli!

"Eu stiam ca vine Emeghara, nu Balace!", a fost reactia lui Rednic. De altfel, la prezentarea lui Balace ca jucator la Dinamo, Rednic n-a fost prezent!

POLITICA

Salarii mici pentru tineri, bani garla pentru vedete

Ce-o mai trage in jos pe Dinamo in cursa de "inarmare" cu jucatori pe care o duce in paralel cu celelalte doua forte din Liga I, Steaua si Rapid? Salariile mici pe care le ofera clubul din Soseaua Stefan cel Mare. In loc sa-i ademeneasca pe fotbalisti cu munti de bani, sefii de la Dinamo cred ca jucatorii sunt dispusi sa scrie istorie in "Groapa" pe stomacul gol.

Tinerii Adrian Ropotan si Radu Stefan evolueaza in baza contractelor de juniori. In schimb, vedetele Ionel Danciulescu si Claudiu Niculescu incaseaza cate doua sute de mii de euro pe sezon. Un exemplu de cum pierde Dinamo jucatori de perspectiva este Costin Lazar, pe care Rednic l-a cerut asta-vara de la Sportul Studentesc.

Conducerea "cainilor" a contactat clubul din Regie, care a anuntat: "De la Sportul, Lazar se vinde "la pachet" cu Mazilu. Sunt prieteni din copilarie si vor sa continue impreuna si pe mai departe".

Salariul pe care Dinamo era dispusa sa i-l ofere lui Lazar, ajuns intre timp om de baza la Rapid, era de doar 60.000 de dolari pe stagiune. "astia de la Dinamo mi-au dat cat castigam la Sportul! Cum era sa accept?", s-a plans mijlocasul defensiv unor amici.

Chiar daca echipa ducea dorul unui portar de valoare, Dinamo n-a izbutit sa-l convinga sa vina in "Groapa" nici macar pe Eduard Stancioiu, care a preferat sa plece la CFR Cluj de la Sportul Studentesc! De vina a fost salariul de mizerie pe care i l-a propus Dinamo. Borcea a oferit o explicatie halucinanta: "La Dinamo, jucatorii ar trebui sa joace pe gratis! Suntem un club mare!".

Cum l-au ratat pe Marius Niculae

Dupa plecarea lui Ionel Ganea, celor de la Dinamo le arde buza dupa un atacant valoros. Solutia de avarie este Sambegoura Bangoura (Guineea), care urmeaza sa fie achizitionat de la modesta Stoke City pentru a se lupta cu forte precum Manchester United in grupele Ligii!

Conducerea planuia inca din toamna sa-l legitimeze pe "varful" Marius Niculae (foto). Totul era pregatit, numai ca acelasi Borcea a facut ca tranzatia sa cada.

Oficialul dinamovist s-a laudat ca-l va aduce pe Marius in iarna, anuntand inclusiv salariul jucatorului: 400.000 de euro pe sezon. Borcea a declansat astfel furia lui Ganea. Observand proportiile scandalului, Niculae a decis ca nu mai este cazul sa revina in "Groapa".

Inainte de a-si lua talpasita in strainatate, pentru a-si cauta  echipa, atacantul in varsta de 25 de ani a avut o discutie dura, la telefon, cu Cristi Borcea, caruia i-a reprosat faptul ca l-a bagat in gura scandalagiului Ionel Ganea.

Afacerea "Niculae la Dinamo" a cazut din pricina gurii slobode a lui Borcea. Niculae a preferat un transfer afara, la Mainz, decat sa alimenteze alte scandaluri in Romania. "Poate ca as fi venit la Dinamo daca Borcea nu se apuca sa vorbeasca neintrebat", a comentat ulterior Niculae.

Pierderi

Croitoru a ajuns la Steaua, Ganea a plecat la Rapid

Un alt fotbalist pentru care Rednic facuse o adevarata obsesie era Marius Croitoru. Moldoveanul a ajuns pana la urma la rivala Steaua. Ca sa nu fie acuzat ca a taiat frunza la caini, Borcea a cumparat un alt "inlocuitor", pe bosniacul Vojislav Vranjkovici.

Inlaturarea pentru o zi a lui Catalin Munteanu a fost inca o gafa "marca Borcea". Chiar daca greseala a fost reparata la timp, intamplarea a scos la iveala duplicitatea lui Borcea.

"Am cazut de acord cu jucatorul in privinta rezilierii contractului", afirmase "regele buteliilor". S-a dovedit a fi o minciuna, fiindca Munteanu nu dorea sa plece.

Pierderea lui Ionel Ganea este o alta eroare manageriala comisa de Borcea. A profitat rapidistul George Copos, care, desi are in lot o droaie de atacanti si este cunoscut drept un patron zgarcit, n-a facut nazuri la pretentiile lui Ganea.