Evenimentul Zilei > Actualitate > Crin Antonescu:E foarte grav când în marile publicaţii ale lumii se vorbeşte despre lovitura de stat
Crin Antonescu:E foarte grav când în marile publicaţii ale lumii se vorbeşte despre lovitura de stat

Crin Antonescu:E foarte grav când în marile publicaţii ale lumii se vorbeşte despre lovitura de stat

Invitat la Realitatea TV, preşedintele interimar, Crin Antonescu a declarat că este normal ca "apetitul investitorilor" să fie afectat de faptul că mass-media occidentală vorbeşte despre criza statului de drept şi lovitura de stat.

"Când în marile publicaţii ale lumii se vorbeşte, chiar fără temei, despre criza statului de drept, lovitura de stat, asta e foarte grav. Sigur că asta afecteaza apetitul investitorilor; se văd efectele faţă de cursul valutar", a afirmat Crin Antonescu.
Preşedintele interimar a mai afirmat că evenimentele politice interne şi-au pus amprenta asupra raportului MCV şi a subliniat faptul că aceste noi critici exced problema "funcţionării justiţiei şi a combaterii corupţiei".
"Eu am remarcat, din punct de vedere tehnic, că ce s-a adăugat acum, pe ultimii metri la acest raport, excede problema funcţionării justiţiei şi a combaterii corupţiei şi vorbim de chestiuni ce ţin de lupta politică, şi să spunem constituţională, din scena politica românească", a mai declarat preşedintele interimar.
Crin Antonescu a adăugat că reprezentanţii Comisiei Europene au trecut dincolo de raza lor de acţiune atunci când au formulat cele 11 solicitări adresate României.

"Pe fond, sigur că fiecare dintre acele 11 puncte, dacă ne jucăm puţin de-a cei 10 negri mititei: două dintre probleme, cu toate că nimeni nu a pus problema graţierii sau schimbării şefilor de la Parchet , de ce mai revin ele? O ţară, chiar cu probleme, trebuie să fie respectată în suveranitatea ei, adică nu poţi să spui atât de brutal că preşedintele nu poate să facă asta sau asta. Totuşi preşedintele, fie şi interimar, sau prim-ministrul acelei ţări sunt nişte demnitari de rang înalt în Europa, partenerii lor, nu sunt nişte infractori cărora le restrângi drepturile civile. Această atitudine este inacceptabilă", a subliniat preşedintele interimar. 
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: