Crin Antonescu nu vrea pentru PNL șefia campaniei de modificare a Constituției

Crin Antonescu nu vrea pentru PNL șefia campaniei de modificare a Constituției

Partidele care formează USL ar trebui să aibă fiecare propria coordonare în ceea ce priveşte organizarea referendumului pentru revizuirea Constituţiei, a declarat preşedintele PNL Crin Antonescu.

"Eu cred că dacă vom merge, şi aşa vom merge, pe liste separate (pentru europarlamentare - n.r.), fiecare partid va avea propria lui campanie şi evident că suntem în egală măsură interesaţi de Constituţia revizuită pe care o vom susţine. (...) Da, aşa cred că este normal (în USL, fiecare partid să aibă propria coordonare - n.r.). O să discutăm şi cu colegii, dar eu aşa cred. Nu văd de ce ar trebui să fie un conducător comun", a spus liderul PNL.

Acesta a adăugat și că liberalii vor mai discuta şi despre posibilitatea ca referendumul să fie organizat într-o singură zi, considerând că şi într-o astfel de situaţie sunt şanse pentru atingerea pragului de 50%.

"Şanse sunt şi într-o zi. Că e un prag greu de atins, ştim cu toţii, mai cu seamă din cauza interesului scăzut în Europa şi implicit în România pentru alegerile europarlamentare şi pentru faptul că noi continuăm să avem trei milioane de alegători şi mai bine în cvorum, dar în afara interesului de vot pentru orice alegeri. Gândiţi-vă că la alegerile prezidenţiale cifra a fost foarte mică", a mai spus liderul PNL. Antonescu a mai spus că Delegația Permanentă a partidului va fi cea care va decide dacă Marian Petrache, coordonatorul campaniei pentru alegerile europarlamentare se va ocupa şi de coordonarea PNL privind referendumul pentru revizuirea Legii fundamentale.

Ne puteți urmări și pe Google News