Evenimentul Zilei > Actualitate > Crin Antonescu: Mă voi retrage din viaţa politică dacă Traian Băsescu va reveni la Cotroceni chiar şi cu zero voturi
Crin Antonescu: Mă voi retrage din viaţa politică dacă Traian Băsescu va reveni la Cotroceni chiar şi cu zero voturi

Crin Antonescu: Mă voi retrage din viaţa politică dacă Traian Băsescu va reveni la Cotroceni chiar şi cu zero voturi

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a spus, din nou, în această seară la TVR 1, că se va retrage din viaţa politică dacă preşedintele Traian Băsescu va ajunge la Cotroceni chiar şi cu "zero voturi". Antonescu a acuzat însă că preşedintele suspendat, Traian Băsescu, va face apel la partizanii săi să nu se prezinte la vot pentru ca referendumul să nu fie validat.

Preşedintele interimar Crin Antonescu a spus că a decis să promulge legea referendumului în varianta cerută de Curtea Constituţională pentru a evita un nou "atac asupra României pe motiv că nu am respectat decizia CCR".

Crin Antonescu l-a acuzat din nou pe preşedintele suspendat Traian Băsescu  de declanşarea unei campanii de denigrare a României. 
"Este inacceptabil ca cineva, oricine UE, SUA să pună în vedere preşedintelui României să uzeze de dreptul de graţiere. Eu am spus de la început că nu graţiez pe nimeni, nu schimb şefii parchetelor. Cum să dicteze cineva din afară? România este un stat suveran", a mai declarat Antonescu.
Preşedintele interimar a subliniat, din nou, că indiferent cu câte voturi va reveni la Cotroceni preşedintele suspendat Traian Băsescu el se va retrage din viaţa politică.
"Eu cred că, odată legiferat aşa referendumul, Traian Băsescu va face apel la partizanii săi să nu se prezinte la vot", a mai spus Antonescu.

În ceea ce priveşte relaţia cu Moscova, Crin Antonescu a precizat că o relaţie mai pragmatică cu Federaţia Rusă nu înseamnă o relaţie mai puţin privilegiată cu SUA. "Nu s-a schimbat nimic din cauză că avem un referendum pentru un preşedinte suspendat", a adăugat el.