Crin Antonescu: Job-ul de prim-ministru, mai greu decât cel de preşedinte

Crin Antonescu: Job-ul de prim-ministru, mai greu decât cel de preşedinte

Constituţia ar trebui modificată, inclusiv în ceea ce priveşte rolul şi atribuţiile preşedintelui, a declarat ieri seara, la Digi 24, preşedintele interimar al României, Crin Antonescu.

"Vă spun sincer, eu cred că cel mai greu job politic din România este cel de prim-ministru, nu cel de preşedinte", a spus, conform Agerpres, Crin Antonescu. Acesta consideră că, în 2013 sau 2014, Constituţia ar trebui modificată, inclusiv în ceea ce priveşte rolul şi atribuţiile şefului statului. "Constituţia, fără niciun fel de îndoială, după toate experienţele prin care am trecut, la acest capitol şi la altele, va trebui modificată. Va trebui modificată suficient de repede, după părerea mea în toamna lui 2013 cel mai devreme, poate chiar mijlocul lui 2014. (...) Suficient de repede, dar suficient de temeinic, cu o dezbatere publică serioasă", a declarat Antonescu.

El a adăugat însă că instituţia prezidenţială, dacă sunt respectate anumite principii, poate funcţiona normal şi în limitele actualei Constituţii, dând ca exemplu mandatul lui Emil Constantinescu şi al doilea mandat al lui Ion Iliescu. ŢEu cred că preşedintele poate funcţiona şi a funcţionat suficient de bine chiar pe actuala Constituţie, cu condiţia să-i înţeleagă într-un anumit fel spiritul. Dar lucrul esenţial mi se pare ca preşedintele să aibă capacitatea de a înţelege că, odată intrat pe poarta Palatului Cotroceni, ca preşedinte ales, (...) s-a despărţit definitiv de partidul sau de forţele politice care l-au promovat", a explicat preşedintele PNL.

Ne puteți urmări și pe Google News